Béres Alexandra: A cukrászdában azt kérnek a lányaim, amit csak szeretnének





A fitnesz világbajnok édesanya elárulta, mit tesz meg gyerekei egészségéért és, hogy vajon kin múlik, a gyerekből élsportoló lesz-e.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.21.
Béres Alexandra

A lányaim táplálkozásával kapcsolatban arra figyelek, hogy az otthonunkban egészségesebb ételek legyenek. Nem tiltok semmit, de nem viszem haza azokat az élelmiszereket, amikről nem gondolom, hogy az egészségüket szolgálná. Azonban, ha elmegyünk egy cukrászdába, boldogan megkérdezem, hogy mit kérnek, választhatnak nyugodtan, amit csak szeretnének” – kezdte a Metropolnak Béres Alexandra, amikor lapunk arról kérdezte, élsportolóként mennyire figyel oda arra, hogy családja egészségesen táplálkozzon.

Ami a sportot illeti, szerinte a gyerek motivációján múlik, hogy élsportoló lesz-e. A fitnesz világbajnok mindkét kislánya, Panna és Flóra is ritmikus gimnasztikáznak versenyszerűen.

Az edző azt mondta lapunknak, az elmúlt huszonöt év tükrében az a tapasztalata, hogy az újévi fogadalmak egészen hamar kipukkannak. Aki változtatni szeretne, annak önmagában kell először rendet tenni.

Egészen mélyről kell éreznünk, hogy miért szeretnénk változtatni, hogy ez ne csak egy szalmaláng legyen. Azt is ki kell találni, hogy reálisan hova fér bele úgy az életünkbe, hogy ne feszüljünk meg. Ki kell találni egy fix napot. Legfontosabb tanács: ne vállaljanak túl sokat az emberek! A drasztikus változás nem jó, utána visszatér minden a régi kerékvágásba. Szemléletváltás kell

 – javasolta a szakember.

A táplálkozással kapcsolatban is ugyanezt javasolja Alexandra, a változás során ne legyenek túl szigorúak az emberek önmagukkal! Ha valamit teljesen elhagynak, szerinte később nagyon fog hiányozni nekik és még többet fognak enni belőle.

Arra figyeljünk, hogy minél gyakoribb legyen az egészségesebb ételek, tehát a zöldségek, gyümölcsök, halak, vadak, magvak, tojás, valamennyi sajt vagy tejtermék fogyasztása! Minél kevesebb legyen a cukorból, lisztből, keményítőből, alkoholtartalmú ételekből –italokból készült fogásoknak a mennyisége!





 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Andris elvesztette a fejét!

Házasság első látásra: Andris elvesztette a fejét!

Danny Blue életében először a tettek mezejére lépett

Danny Blue életében először a tettek mezejére lépett

71 éves Endrei Judit – „Elfogadom a koromat”

71 éves Endrei Judit – „Elfogadom a koromat”

Európa békéjéért és a gyerekek jövőjéért állt ki Mága Zoltán az erdélyi fellépésével – Fotók!

Európa békéjéért és a gyerekek jövőjéért állt ki Mága Zoltán az erdélyi fellépésével – Fotók!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás