Az Interpoltól kapott levelet Csuti – „Oda kell figyelni!”





Nem ez az első eset, hogy Szabó András majdnem internetes csalók áldozata lett. Ezúttal komoly ügyben keresték meg, de szerencsére az üzletember ismét résen volt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.17.
Módosítva: 2023.01.17.
Csuti csalók

A magyar rendőrség és az Interpol nevében e-mailben keresték meg a minap Szabó Andrást, azaz Csutit,  aki csalás áldozata is lehetett volna, de szerencsére résen volt, és nem dőlt be az internetes csalóknak. Az üzletembert azzal próbálták behálózni, hogy lefoglalják a számítógépét tiltott oldalak megtekintése miatt, azonban ha rákattint egy linkre, akkor szívesen szemet hunynak a dolog felett. 

Csutit ismét internetes csalók találták meg (Fotó: Bors)

Engem valamiért rendszeresen megtalálnak ezekkel az átverős dolgokkal. Nyilván már első ránézésre gyanús volt ez a levél is, aztán amikor a harmadik mondatig eljutottam, láttam, hogy ez teljes zagyvaság. Kezdjük ott, hogy az Interpoltól egy gmailes címről írtak, Jürgen Stock nevében. Ez már bőven intő jel, de az főleg, hogy egyetlen épkézláb mondatot nem tartalmazott az iromány... Tulajdonképpen azzal próbálnak ráijeszteni a címzettekre, hogy lefoglalják a számítógépüket tiltott oldalak megtekintése miatt, de ha rákattintunk egy linkre, akkor semmi baj nem fog történni...

– mesélte nevetve az üzletember, aki bár azonnal rájött az átverésre, szeretné, ha az emberek komolyan vennék, ami az online világban történik. 

„Azért osztom meg mindezt, hogy az emberek lássák, résen kell lenni, oda kell figyelni, mert az online világ kegyetlen, és azonnal lecsap, ha hibázunk. Én is megannyi hasonló adathalász levelet kaptam, és pontosan tudom, hogy sokan járunk egy cipőben. Éppen ezért azt tanácsolom mindenkinek, hogy mielőtt bármire rákattint, tájékozódjon, győződjön meg arról, hogy miről is van szó, mert a csalók egy pillanat alatt megkaparintják az adatait” – tette hozzá Csuti. 

Fotó: Szabó András Csuti / Instagram 

Különös üzenet

Nem ez az első alkalom, hogy az üzletembert adathalász levelekkel bombázzák. Korábban egy bizonyos George Louis azzal kereste meg, hogy közel hétmillió eurót, azaz hárommilliárd forintot örökölt, azonban 50-50 százalékban osztozniuk kell az örökségen, amihez „csak” az adatait kellett volna megadnia. 

„A hárommilliárdos örökség már mindenkinek a könyökén jön ki, de a vicc az, hogy nincs vége a történetnek. A múltkor kaptam egy újabb e-mailt ennek folytatásaként, ami szintén nagyon kedves stílusban volt megfogalmazva... Nehéz megfejteni, hogy az írója pontosan mit szeretett volna a tudtomra adni, de az biztos, hogy szerinte én apámtól kaptam azt a bizonyos 3 milliárdot” – árulta el Csuti, aki a levél pontos tartalmát is megosztotta velünk.

Te azt hiszed, mindenki tényleg csatak hülye, apádéktól kaptál 3 milliárdot. Szerinted diktatúra időben is hanyat b*ssza magát, mert nyúljátok a magyar népnek a pénzért, szilánkosra törném a kezeteket is

 – olvasható a levélben. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Alulról fotózták a TV2 sztárjának popsiját, már nem is lehetne ennél kerekebb

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás