Nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Szorcsik Vikit Mischinger Péter





Péter hosszú tépelődés és az ügyvédjével folytatott egyeztetés után úgy érzi, nem tehet mást, mint felszólítja Szorcsik Vikit, hogy nyilvánosan kérjen tőle bocsánatot. Ennek oka a TV2 sikerműsora, a Farm VIP kamerái előtt és egyéb fórumokon tett becsületsértő rágalmai. Azt is kéri, ismerje be, hogy hazudott, amikor őt erőszakos, félelemkeltő magatartással vádolta meg.



Megosztás
Szerző: Z.A.
Létrehozva: 2022.12.13.
Farm VIP botrány Szorcsik Viktória

Az egykori exatlonos egy tanárember, egy harcos és nem utolsósorban egy olyan cég középvezetője, mely hitvallásának tekinti, hogy elhatárolódjon mindennemű erőszaktól, legyen az fizikai vagy verbális. Szorcsik Viki vádjai ennél fogva Péter karrierjét és megélhetését is veszélybe sodorták, de ami Péternek ennél is fontosabb, hogy a botrány kirobbanása óta számolatlanul kapja a leveleket olyan sorstársaitól, akiket alaptalanul vádoltak meg erőszakos viselkedéssel. A többségük nem tudta bizonyítani az igazát, és sokan sokat vesztettek az oktalan támadások miatt. Péter ezért juttatta el a Bors szerkesztőségébe nyílt levelét, melyből részleteket közlünk, és melyet online felületeinken és Mischinger Péter közösségi oldalain teljes terjedelmében olvashatnak.

mischinger péter
Péter úgy véli, Viki ellene hergelte a csapatot

„Viki hazugságokkal sokakat ellenem fordított a műsorban”

Vikivel mind a ketten temperamentumosak vagyunk, ezt ki-ki a maga módján próbálja kezelni. A kiesésem előtt két nappal, kimerültségünkben kétszer is összeszólalkoztunk. A távolságnak és az indulatoknak köszönhetően mind a kétszer félre lett értve a »kiabálásom« és a mondandóm. Lehetne rugózni a hosszan kisípolt reakciókon, a használt nyelvezeten, de azt gondolom, ezt a vonalat könnyebb elengedni. Ugyanakkor a színtiszta hazugságokat és ami velük járt, már nehezebb. Nem kaptam lehetőséget megbeszélni a problémát, így Viki »szabadon« hergelhette ellenem a csapattársaimat. Viki szisztematikusan, hazugságokkal sokakat ellenem fordított, aminek eredményeképp a becsületemet megtépázta és kiestem a játékból

– olvasható Mischinger Péter levelében, melynek folytatásában azt is közli vádlójával, hogy milyen következményekkel járhatnak számára a hazugságok, vagyis mit is veszíthet.

Péter akár a munkáját is elvesztheti a vádak miatt

De mivel is játszott Viki? Mi történik, ha nem maradok feddhetetlen? Egy olyan multinál vagyok vezető beosztásban, ami az empátiát hirdeti. Ha ez a rágalomhadjárat célt ér, akkor a jó hírnevemnek és a karrieremnek egy csapásra vége. Én nem vagyok megélhetési celeb. Szeretek szerepelni, de a szakmai karrierem az alapja az életemnek. Viki a megélhetésemet kockáztatta a hazugságaival. Ha félni kell attól, hogy »beleállítom a vasvillát a hátába«, akkor a gladiátorbemutatóknak is búcsút mondhatok. Ugyanis ott ténylegesen egymás életével játszunk, és senki nem szavatolhatná az ellenfeleim és egyben barátaim testi épségét

 – fogalmazott Péter, majd elárulta, miért nem hagyja, hogy a feledés homályába merüljenek a történtek és egyben jelzi Szorcsik Vikinek, hogy kész akár peres úton is elégtételt venni rajta a rágalmakért és valótlan állításokért.

mischinger péter
A volt exatlonos olyan cégnél dolgozik, ahol az empátia nagyon fontos. „Ha ez a rágalomhadjárat célt ér, akkor a jó hírnevemnek és a karrieremnek egy csapásra vége”

Akár a bíróságra is elmegy igazáért

A konfliktus felvállalásával az a célom, hogy erőt adjak azoknak, akik ilyen teherrel élik a mindennapjaikat – folytatta írásában Péter. – Hiszem, hogy az ilyen jellegű viselkedésnek egyetlen ellenszere van. Nyílt és őszinte kommunikáció, szükség esetén segítségkéréssel. Mindig van, aki segít. Ha csak egy ember is példát vesz, felveszi a kesztyűt és ezzel jobbá tudom tenni az életét, akkor megérte és százszor is vállalom a megpróbáltatásokat. Elvárom, hogy Viki nyilvánosan bocsánatot kérjen és tisztázza az engem ért valótlan vádakat. Ha ezt megteszi, nem indítok rágalmazási pert és nem fogom feljelenteni. Ellenkező esetben viszont a jogi lépés az egyetlen eszközöm, hogy ki legyen mondva: ez nem fér bele a társadalmi normákba.

Mi is hangzott el a vádakban?

Szorcsik Viki ezt mondta a műsor farmgyűlésén:

Engem olyan szinten megalázott a nőiességemben egy férfi, hogy nekem innentől fogva nincs miről beszélgetni vele. Ezt a hangnemet nem lehet megengedni! Nem lehet az, hogy ilyen burkolt agresszióval csináljuk végig ezt a játékot és féljünk egymástól. Mert én eljutottam oda, hogy félek ettől az embertől! Attól, hogy akár fizikailag is bántalmazna… Nem akarok innen úgy kimenni, hogy egy vasvilla van a hátamban, mert őt éppen rossz pillanatban kapom el – hangzott el Szorcsik Viki szájából. Okfejtését, vagy inkább vádjait nemcsak a csapattársai, de a nézők is hitetlenkedve hallgatták, hiszen a sportember nem használt a vele folytatott vitában obszcén szavakat és soha nem is lépett fel agresszívan sem vele, sem másokkal szemben.

 

szorcsik viki
Viki: „Nem akarok innen úgy kimenni, hogy egy vasvilla van a hátamban, mert őt éppen rossz pillanatban kapom el”. Péter ezt nem hagyhatta annyiban




 





Ezeket olvastad már?
Vége van: utoljára jelentkezett be Ördög Nóra

Vége van: utoljára jelentkezett be Ördög Nóra

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

Pattanásig feszült a királyi család: azonnal hazatér Harry herceg

Pattanásig feszült a királyi család: azonnal hazatér Harry herceg

Házasság első látásra: Petra a műsor srácaival tölti mindennapjait

Házasság első látásra: Petra a műsor srácaival tölti mindennapjait

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás