Nagyszabású történelmi filmben kapott szerepet Stohl András





1242 - A Nyugat kapujában címmel készül film négy ország közreműködésével. Világsztárok mellett magyar színészek is játszanak a darabban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.09.
komoly szerep

November közepén kezdődik az 1242 – A Nyugat kapujában című, első angol-ausztrál-mongol-magyar történelmi filmkoprodukció forgatása - írja a Ripost. Az alkotás a tatárjárás témáját járja körül.

Fotó: TV2

A filmet Soós Péter rendezi, a főbb szerepeket Ray Stevenson, Bold Choimbol, Eric Roberts, Neil Stuke, Jeremy Neumark, Genevieve Florence, Michael Ironside valamint Mátray László és Stohl András játsszák.

Stohl András elárulta nagyon várja már az újabb kihívást és a forgatás kezdetét.

„Amikor az ember egy ilyen forgatókönyvet elolvas, akkor nagyon boldog lesz, hogy egy olyan nagyszabású filmben tud részt venni, aminek nagyon erős magyar vonatkozása van - magyar rendező, magyar operatőr, világsztárok. Rengeteg filmet szinkronizáltam, amikor látom ezeket a nagy produkciókat, mindig nagyon irigykedem, hogy olyan jó lenne egyszer egy ilyen produkcióban részt venni, és most, hogy lehetőséget kaptam, nagyon örülök. Várom és drukkolok ennek a filmnek, hogy jó legyen.” - mondta a színész.

Stohl András egy gonosz szerepét játssza majd el, ami szerinte a közönségnek mindig érdekesebb.

Ha szabad ilyet mondani, a magyar stábból ez az egyik legnagyobb szerep, és rosszat mindig jó játszani. Meglehetősen erős sminkem lesz, nem nagyon fog látszani a fél arcom, lesz szőröm, lesz hajam, szóval nem tudom, hogy fognak felismerni, talán csak a hangomról. Kell majd lovagolnom, lesz kaszkadőr is, de amit tudok, megpróbálok én megcsinálni. Persze egy ekkora léptékű produkciónál nem lehet kockáztatni, ezt be kell látni.” Iski Csaba, a film producere kiemelte, hogy a történet a muhi csata utáni eseményeket dolgozza fel, a film alapját a történelem adja, de az alkotás fikció lesz. „A filmben a Hollywood által a köztudatba ültetett mongol sztereotípiák helyett tradicionális, a hagyományokat és a mongol múltat hűen tükröző képet akarunk bemutatni. Érdemes lesz a mozikba látogatni.” - magyarázta a producer. A filmet várhatóan 2023. novemberében mutatják majd be.





Ezeket olvastad már?
Ebből mi lesz? Bochkor Gábor kiütné a ringben Bunyós Pityut

Ebből mi lesz? Bochkor Gábor kiütné a ringben Bunyós Pityut

Puskás-Dallos Bogi: A telefonom ma véletlenül lőtt rólunk egy fotót

Puskás-Dallos Bogi: A telefonom ma véletlenül lőtt rólunk egy fotót

"Ezzel lett teljes a szabadsága" - két és fél év után megegyezett az apjával Britney Spears

"Ezzel lett teljes a szabadsága" - két és fél év után megegyezett az apjával Britney Spears

Gyászol Vajna Timi: elhunyt a nagymamája

Gyászol Vajna Timi: elhunyt a nagymamája

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás