Micsoda hangulat! Az egész Sztárban sztár leszek! stúdiója táncra perdült





Ilyet is ritkán látni egy tévéstúdióban: spontán házibulit varázsolt Jósa Tamás.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.20.
Házibulihangulat

Még a zsűri is állva táncolt Jósa Tamás Korda Gyurijára. Egészen hihetetlen, amit láttunk, úgy tűnik ez nem más, mint maga a tehetség, hiszen minek köszönhető vajon, hogy egy igazi metálarc, az Archaic egykori énekese tomboló sikert aratott Korda György Reptér című örökzöldjével. Nemcsupán a közönség csápolt vadul, egyébként teljes joggal, de még a tiszteletreméltó zsűri is felpattanva helyéről énekelt és táncolt Jósa produkciója alatt.

 

Jósa Tamás zseniális előadást produkált Fotó: TV2

A maszkmester munkája ugyan Majka szerint hagyott ugyan némi kívánnivalót maga után és ebben egyet kell értenünk az ózdi rapperrel. De tessék csak megnézni az egyébként remek videót és döntsön ki-ki maga. Az már csak hab a tortén, hogy mind a négy ítész ronggyá dicsérte a produkciót. Korda György egyébként még tanáccsal is ellátta a felkészülés során a bőrébe bújó versenyzőt: nyugodtan énekeltesse a közönséget, hiszen ő maga is mindig azt teszi.

Korda György dalának igazi funkys dallamvilága nem más, mint a repülés mítoszának építése. És ez így megy már több mint negyven éve, hiszen Korda Szeptember volt című albuma, amelyen a Reptér elsőként volt hallható, 1981-ben jelent meg.

De ne feledjük a dal akkor jelent meg, amikor az utazás és a repülés élménye az emberek túlnyomó többsége számára elérhetetlen volt. A dal egyébként eredetileg Máté Péter szerzeménye S. Nagy István szövegével. Ha úgy tetszik és filozófiát akarunk köríteni köré, akkor nem más, mint a kultúrák találkozásának, sokszínűségének és szabadságnak egyfajta szocialista himnusza. Máté Péter nem csupán átadta a dalt annakidején Kordának, de még azt is megmutatta neki, hogyan kell énekelni. A dal közben igazi ikonná vált Korda torkában, olyan ikonná, amit érdemes feldolgozni, ahogyan azt az Irigy Hónalmirigy is megtette.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás