Smile: a mosolygó átok





A Mosolyogj pszichológiai horrort nemrég játsszák a mozikban, de már most hatalmas bevételt hozott. A film főszereplője, Soise Bacon nem mindenkinek ajánlja, hogy megnézze, annyira ijesztő.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.25.
hidegrázós

A Parker Finn rendezte Mosolyogj – eredeti címén Smile – egy felnőtt korhatáros pszichológiai horror, ahol a mosoly tényleg a lelkedbe hatol és szenvedésből, vérből sincs hiány. A Mosolyogj főszerepét a híres amerikai színész, Kevin Bacon lánya, Soise Bacon játssza, az egyik – igen fontos – mellékszerepben pedig egy magyar színésznőt, Kiss Dórát láthatjuk. A filmet szeptember végétől vetítik a magyar mozikban és hatalmas kasszasikernek bizonyul.

„Minden színész kicsit beleteszi önmagát a mosolyba”

A film rendezőjének, Parker Finn-nek pontos elképzelése volt arról, hogy milyen mosolyt szeretne látni a színészei arcán.

Természetes, de látványos mosollyal szerettem volna operálni. Ez nagyon fontos volt számomra, mert szerintem ez a furcsa mód megalapozza és ijesztőbbé teszi, mikor az emberek arcukra fagyott mosollyal bámulnak rád. Jó volt látni, hogy minden színész kicsit beletette önmagát a mosolyba és mindenkinél másmilyen volt” – mondta Parker Finn a SYFY WIRE-nek a Smile világpremierje utáni napon.

Fotó: imdb.com

Az emberek egymásra veszélyes idegenek

A film főszereplője, Soise Bacon szerint a filmhez könnyen tudnak kapcsolódni az emberek, miután együtt átéltük a Covid-világjárványt.

– Szerintem az emberek nagyra értékelik az igazi, megalapozott filmkészítést – kezdte Soise Bacon a Varietynek. – Nem ajánlom a film megnézését azoknak, akiknek anyai traumájuk van. Voltak olyanok is, akik mesélték, hogy megnézték ugyan a filmet, de nem nagyon tudják, hogy mi történt, mert a legtöbb esetben inkább becsukták a szemüket, illetve vannak olyan közeli ismerőseim, akik azt mondták, hogy inkább meg se nézik. Az egész társadalomban most először foglalkozunk azzal a félelemmel, hogy az emberek a koronavírus miatt egymásra veszélyes idegenek.

Jó viszony

Joel, akit Kyle Gallner alakít a filmben, dr. Rose Cotter (Soise Bacon) igaz szerelme. A megszokott happy end azonban elmarad a filmben. Kyle bevallása szerint szeretett Soise-vel dolgozni.

– Soise hihetetlenül keményen dolgozott. Mindenkivel elég időt töltött a karakterformálása érdekében, de nagyon tisztelettudó volt mindenki idejével. Mi nagyon jól kijöttünk Sosie-val. Le tudtunk ülni és átbeszélni a karaktereink viszonyát – mesélte Kyle Gallner a Nightmarish Conjuringsnek.

Ölni vagy meghalni?

A film főszereplője dr. Rose Cotter (Soise Bacon) pszichiáter ijesztő eseményeket tapasztal meg, amelyeket nem tud megmagyarázni, miután szemtanúja volt egyik páciense bizarr, traumatikus öngyilkosságának. A megdöbbentő haláleset dominóeffektust vált ki, amely átkot hoz Rose-ra, aki hátborzongató mosolyú emberekbe ütközik, amerre csak néz. Miután megvizsgálta a korábbi öngyilkosságok sorozatát, Rose megtudja, hogy ez a „valami” a traumákból táplálkozik és arra van ítélve, hogy az érintett ember valaki más előtt megölje magát, hogy az átok átszálljon arra az emberre, vagy megölhet egy ártatlan embert, és ilyen formán megszabadulhat a szörnyű bánatszörnytől...

 





Ezeket olvastad már?
Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

Végre: Palvin Barbi megmutatta gyönyörű pocakját

Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Durva sérülés: autóbalesetet szenvedett Csuti – Fotók

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás