RETRO RÁDIÓ

Botrány a királyi családban: hercegek vesztették el a címüket

Három herceget és egy hercegnőt fosztott meg a rangjától az uralkodó, az érintetteket lesújtotta a döntés.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.10.04. 14:30
címfosztás

Négy unokáját is sokkolta sarkos döntésével II. Margit dán királynő, aki a monarchiakarcsúsítás jegyében és a fiatalok érdekében megfosztotta királyi titulusától második fia, Joakim herceg gyerekeit. A nem várt bejelentés kapcsán először a legidősebb testvér, Miklós nyilatkozott: nagyon csalódott, és teljesen összezavarodott nagyanyja határozata miatt – írja a People.

 

(Photo by Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT

A királynő döntése értelmében 2023. január 1-jétől Joakim gyerekei, a 23 éves Miklós, a 20 éves Félix, a 13 éves Henrik és a 10 éves Athena nem herceg többé, csak a Monpezat grófja és grófnője címeket viselhetik. Ugyanakkor a címfosztás nem érinti az örökösödési sorrendben elfoglalt helyüket, továbbra is ők a dán trón hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik várományosai.

„Az egész családom és én is nagyon szomorúak vagyunk. Derült égből villámcsapásként ért a hír és a megvalósítás gyorsasága is. Teljesen össze vagyok zavarodva, nem értem, miért történnek ilyen dolgok” – nyilatkozta a modellként is ismert Miklós herceg, akit a szerdai bejelentés előtt csak néhány nappal értesített a palota Európa utolsó királynőjének döntéséről.

Miklós és Félix Joakim herceg első, Alexandra frederiksborgi grófnővel kötött házasságból születtek, majd a válás után a herceg 2008-ban elvette Mária hercegnét, akitől a két kisebbik gyermeke született. A királynő döntése őt is lesújtotta, rettenetesnek tartja, hogy szenvedni látja a gyerekeit, akik nem értik, mi történt.

A 82 éves II. Margit királynő azzal magyarázta a címfosztást, hogy elsősorban unokái érdekeit akarta szolgálni egy könnyebb élet felkínálásával, ugyanakkor az egyre gyakoribb monarchiakarcsúsítás is vezette, és azt is hozzátette, a döntést alaposan átgondolta, nem a véletlen szüleménye.

Ezeket olvastad már?
Brutális dekoltázst villantott barátja esküvőjén Salma Hayek – Fotó!

Brutális dekoltázst villantott barátja esküvőjén Salma Hayek – Fotó!

Vadító, szadomazo világot idéző szettben kapták lencsevégre Tóth Andit

Vadító, szadomazo világot idéző szettben kapták lencsevégre Tóth Andit

Hogyan szerezte mesés vagyonát Jákob Zoltán?

Hogyan szerezte mesés vagyonát Jákob Zoltán?

Gólyahír: Második gyermekével várandós a népszerű énekesnő

Gólyahír: Második gyermekével várandós a népszerű énekesnő

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás