„Kiabálni kezdtem Istennel” – alkoholista lett a Harry Potter sztárja





Tom Felton, a Harry Potter-filmek színésze könyvet írt izgalmas, de cseppet sem egyszerű gyermekkoráról. A Draco Malfoyt alakító fiú őszintén ír az alkoholizmusáról és arról, hogyan sikerült leküzdenie.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.21.
Harry Potter

Tom Feltont sokan a Harry Potter-filmek gonosz Draco Malfoyaként ismerik, azt azonban kevesen tudják, hogy a színész súlyos alkoholproblémákkal küzdött. A 35 éves Felton a hirtelen jött hírnév miatt már a húszas éveiben masszív szeszesital-fogyasztóvá vált, ami kihatott egészségére és a karrierjére is. A „Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard” című könyvében elmeséli hogyan sikerült hosszú évek alatt kiszabadulnia az alkohol rabságából.

Az ügyvédje szavai adtak neki erőt

Tom Felton alkoholproblémái olyan súlyossá fajultak, hogy már képtelen lett volna segíteni magán, ezért az akkori barátnője, Jade Olivia és menedzserei szerveztek egy úgynevezett közbelépést, amely során szembesítették őt azzal, hogy komoly alkoholizmussal küzd. A színész számára az ügyvédje szavai voltak a legmeghatározóbbak – írja a Page Six.

„Az ügyvédem, akivel még alig találkoztam szemtől szembe, csendes őszinteséggel beszélt: »Nem ismerlek túl jól, de kedves srácnak tűnsz. Csak annyit szeretnék elmondani, hogy ez a tizenhetedik közbelépésem, amin részt vettem pályafutásom során. Közülük tizenegy már meghalt. Ne legyél a tizenkettedik«” – írja Felton a könyvében.

Fotó: AFP

„Teljes tüdővel kiáltottam az égre”

Tom Felton a szembesítés után felkeresett egy rehabot, ám nem volt zökkenőmentes a józanság felé vezető útja. Megszökött a malibui rehabilitációs intézetből, mindössze 24 órával a bejelentkezése után és azon kapta magát, hogy a kaliforniai óceánparton zokog.

„Hirtelen kitört belőlem a frusztráció” – emlékezik vissza a színész a könyvében. „Most már tudom, hogy évek óta akkor voltam először teljesen józan. Elsöprő tisztaság és harag volt bennem. Kiabálni kezdtem Istennel, az éggel, mindenkivel és senkivel, tele voltam dühvel amiatt, ami velem történt, amiatt, amibe kerültem. Teljes tüdővel kiáltottam az égre és az óceánra. Addig kiabáltam, amíg ki nem engedtem az egészet, és már nem tudtam kiabálni.”

Második esély

Tom ezután elment egy másik rehabilitációs központba, ahonnan végül elbocsátották, mert egy bentlakó lánnyal enyelgett, majd egyik este beszökött a női hálókörletbe. Végül úgy érezte sínen van az élete, de pár év múlva újra hatalmába kerítette az ital. Megint megpróbálkozott a rehabbal, és ezúttal úgy tűnik szerencsésen. „Őszintén mondhatom, hogy az volt az egyik legnehezebb döntés, amit valaha meg kellett hoznom. De maga az a tény, hogy be tudtam vallani magamnak, hogy szükségem van egy kis segítségre – és tenni fogok valamit ez ellen – fontos pillanat volt. Már nem félek attól, hogy felemeljem a kezem, és azt mondjam: nem vagyok jól” – jelentette ki Felton. „A mai napig nem tudhatom, hogy magam melyik verziójára fogok felébredni. Semmi esetre sem szeretném a terápia gondolatát hétköznapivá tenni – ez egy nehéz első lépés –, de meg szeretném tenni a tőlem telhetőt, hogy normalizáljam. Úgy gondolom, hogy valamilyen formában mindannyiunknak szükségünk van rá. Miért ne lenne normális, ha nyíltan beszélünk arról, hogyan érezzük magunkat?!” – vélekedett a Harry Potter színésze.

Fotó: AFP

 





Ezeket olvastad már?
„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás