RETRO RÁDIÓ

Jobb belátásra késztetheti a királynő halála Harry herceget

Két és fél évvel ezelőtt Harry herceg teljesen eltávolodott a családjától, majd Amerikába költözött. Egy fájdalmas esemény, a nagymamája halála hozta közelebb újra a családjához. De vajon tartós lesz ez a kötelék? Ennek jártunk utána.Megosztás
Szerző: E.J.
2022.09.29. 17:30
királyi család

2020-ban igazi botrány volt a hír, miszerint Harry herceg és felesége, Meghan Markle kilépnek a brit királyi család kötelékéből, és Amerikában kezdenek új életet. Mindezt tetézte a 2021 márciusában, Oprah Winfrey-nek adott nyilatkozatuk, miszerint a királyi család rasszista kijelentésekkel bírálta a születendő gyermeküket, szabadságukban pedig korlátozta őket.

Családszakadás

Meghan és Harry nyilatkozatai alapján a brit királyi család lelkileg megnyomorította őket, így nem láttak más kiutat, minthogy kilépjenek a Windsor-ház kötelékéből. Azóta ők maguk vallottak Harry mentális problémáiról, Meghan rokonsága pedig többször arról nyilatkozott, hogy az egykori amerikai színésznő gyerekkora óta azt tervezte, hogy kapcsolatba kerül a királyi család valamelyik tagjával, és hercegné válik belőle. A rossz nyelvek szerint egy – bevallottan – lelkileg beteg emberrel könnyen elbánhatott a törtető Meghan, akinek felbukkanása óta Harry és bátyja, Vilmos között teljesen megromlott a viszony. A jóindulatú értelmezés szerint pedig a független, nyitott amerikai nőt, Meghant nem bírta elviselni a merev brit arisztokrata közeg...

Egyesek szerint Meghan manipulálja Harry herceget Fotó: Angela Weiss / AFP

Erzsébet királynő halálával minden megváltozott

A feszültség akkora volt, hogy Harry herceg botránykönyvet készül kiadni a családi ügyeikről, ők ketten pedig legutóbb tavaly augusztusban, édesanyjuk, Diana hercegné szoboravatásán találkoztak utoljára. Egészen szeptember 8-ig, amikor imádott nagymamájuk, II. Erzsébet királynő elhunyt.

Azóta nagyot fordult a világuk: Harry és Meghan, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné együtt jelentek meg a Buckingham-palotánál, ahol négyesben tekintették meg a fivérek nagymamájának tiszteletére kirakott virágokat, emléküzeneteket, valamint az odagyűlt alattvalókkal is váltottak néhány mondatot.

II. Erzsébet halála után újra együtt mutatkozott a „fantasztikus négyes” Fotó: Getty Images

Beköszönt a béke?

De vajon mi vár Harryre és Vilmosra? Visszatér a „fantasztikus négyes”, vagy legalábbis a fivérek viszonya rendeződhet?

„Bármilyen családnál természetes, hogy a rokonság összefog, egybegyűlik egy temetésen, és a gyászban nem veszekednek. A temetés időszakában mindenki a békességet mutatja, így a királyi család is. Hogy utána mi lesz, ezt még nem lehet tudni” – fogalmazott a Metropolnak Görög Ibolya protokollszakértő.

Görög Ibolya protokollszakértő szerint természetes, hogy gyász alatt összefogott a királyi család Fotó: Facebook

Lesz-e botránykönyv?

Fontos kérdés, hogy Harry herceg a nagymamája elvesztése nyomán felméri-e, mennyire káros számára ez a családszakadás, és belátja-e, hogy nem ildomos kiadni egy botránykönyvet?

„Erkölcsi kérdés, hogy Harry ezt a helyzetet miként látja, hogyan dolgozza fel. Teljesen kézenfekvő, hogy a gyászidőszakban és a temetés alatt békés viszonyt ápol a bátyjával, hiszen megadják a tiszteletet a nagymamájuknak. Mindezen traumák után a belátása szerint kell cselekednie majd a továbbiakban – árulta el a Metropolnak Görög Ibolya. A napokban arról cikkezett a brit sajtó, hogy Harry – gyakorlatilag a nyomdába adási határidő után – még kétségbeesetten módosítani akar a könyv szövegén. Ezek szerint ő is érzi, hogy nem élezni, hanem tompítani kell a feszültségeket a királyi családban...

Ezeket olvastad már?
Kiderült, ki nyerte a Csináljuk a fesztivált! műsorát! Ez lett az évszázad magyar slágere

Kiderült, ki nyerte a Csináljuk a fesztivált! műsorát! Ez lett az évszázad magyar slágere

Kiderült az igazság, így halhatott meg valójában Máté Péter

Kiderült az igazság, így halhatott meg valójában Máté Péter

Kórházba került és meghalt a Rendőrakadémia sztárja

Kórházba került és meghalt a Rendőrakadémia sztárja

Ajjaj! Idén sem tudja megtartani az esküvőt Szuperák Barbi és Jolly. Ez van a háttérben

Ajjaj! Idén sem tudja megtartani az esküvőt Szuperák Barbi és Jolly. Ez van a háttérben

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás