RETRO RÁDIÓ

Balázs Andi elárulta, többször is bántalmazták kamaszkorában





A színésznő felhívta a szülők figyelmét, hogy figyeljenek oda a gyerekeikre, és beszélgessenek velük többet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.29.
fontos téma

Az ismert színésznőt, Balázs Andreát is bántották testalkata miatt az iskolában. Andi szerint a bántalmazás okozta végzetes döntés minden esetben megelőzhető lehetne.

Testalkata miatt bántották az iskolában Balázs Andit Fotó: YouTube Fix tv

„Arra kérem a szülőket, hogy ne csak azt kérdezzék meg a gyerekektől, hogy mi volt az ebéd az iskolában. Mélyrehatóan kérdezgessék őket, mert a gyerekek sokszor kegyetlenek egymással. Kérem a szülőket, többet beszélgessenek a gyerekeikkel” – fordult komolyan kérésével a szülőkhöz a színművész.

Andi a Borsnak elmesélte, hogy a nyolcvanas években, amikor ő kisiskolás volt, gyakran bántották testalkata miatt. Sokszor pufinak csúfolták. Azonban szüleivel ápolt, szoros kapcsolata biztonságot nyújtott, és elmesélt mindent nekik, ha hazaért. Szülei meghallgatták, és szerencsére nem fajult élete végéig kísértő traumákká a dolog.

Ezerféleképpen lehet bántalmazni egy gyereket. Mindig megdöbbenek, milyen durvák egymással a tinédzserek. A fizikális és verbális bántalmazáson kívül mindennapos közöttük a cyberbullying is, azaz az interneten csoportba verődve „csinálják ki” egymást. Vannak olyanok, amiket azért alapítanak a közösségi felületeken, hogy közösen gyűlölködjenek, együtt megszégyenítsenek valakit” – fogalmazott Andi.

A színésznő kiemelte: sokszor a verbális vagy internetes zaklatásokat nehezebben dolgozzák fel a gyerekek, mintha megverték volna őket. A lelki sebek ugyanis nehezebben gyógyulnak.

„Sajnos ez már az iskolaidőn kívül is nyomasztja a gyerekeket, nem ér véget délután kettőkor, és ebből a szempontból talán nekünk egyszerűbb dolgunk volt az én időmben, mert a bántások az iskola falai között maradtak” – mondta szomorú hangon Balázs Andi, aki hozzátette: nem lehet erről a témáról elég sokat beszélni. Folyamatosan foglalkozni kell a témával.





Ezeket olvastad már?
Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Gyászol Azahriah

Gyászol Azahriah

Felismered még a Dallas Samantháját? Így néznek ki ma a sorozat szereplői

Felismered még a Dallas Samantháját? Így néznek ki ma a sorozat szereplői

Nincs visszaút: Harry herceg végleges elhatározásra jutott

Nincs visszaút: Harry herceg végleges elhatározásra jutott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás