RETRO RÁDIÓ

Szikora Róbert: Megtiszteltetés, hogy felléphetünk a Tabánban

1968-tól a rendszerváltásig rendezték meg évente a legendás Tabán Fesztivált. A budai városrész rövid idő alatt vált a magyar rockzene fontos helyszínévé. Most a nosztalgiázni vágyók és az ifjabb korosztály is megtapasztalhatja, milyen az, amikor a magyar zene nagyjai összegyűlnek a Tabánban.Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.08.11.
Szikora Róbert Tabán

Augusztus 18-tól 21-ig feléled a retró érzés a Tabánban! A Szent István Nap alkalmából szervezett Retró Tabán eseményen a magyar zene ikonikus csillagai lépnek fel: a Mobilmánia, Deák Bill Gyula, Nagy Feró és a Beatrice, Hevesi Tamás, a Back II Black, Török Ádám és a Mini, az EDDA Művek, Abaházi RT, P. Mobil, Takáts Tamás Blues Band, a Dinamit, valamint Szikora Róbert és az R-Go is elviszi a legendás csikidám életérzést az előkelő budai városrészbe.

Mindent a közönségért

A csikidám stílus magyarországi megteremtője a Metropolnak nyilatkozott arról, milyen érzések kerítik hatalmába a közelgő esemény kapcsán.

– Amikor a Tabán működött és dübörögtek a koncertek, én a Hungária együttes tagja voltam, és rengeteget koncerteztünk külföldön. Ebből kifolyólag egyszer voltam a Tabánban, de az ottani, különleges életérzést akkor is tapasztaltam. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a Szent István Nap négynapos rendezvénye során én is felléphetek az R-Go-val. Viszont mindig úgy gondolkodom, hogy mindegy, hol vagyok, a legpatinásabb koncerthelyszínen vagy egy egyszerűbb közegben, nekem ugyanazt a színvonalú műsort kell adnom a közönségnek. Ugyanazzal a hévvel és erőbedobással készülök erre a napra, mint a többi koncertemre – fogalmazott a Metropolnak a népszerű énekes.

Fotó: Nemzeti Sport

Négy napon át ünnepel az ország

Magyarország születésnapját, az államalapítást idén is négy napon át ünnepeljük. A nyár csúcspontjának számító Szent István Nap rendezvényeire idén augusztus 18-a és 21-e között kerül sor Budapesten.

A négynapos fesztiválon idősek és fiatalok, családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot. A hagyományos állami programok – tisztavatás, légiparádé, zászlófelvonás, Szent Korona-látogatás –, valamint egyházi események – ünnepi szentmise és Szent Jobb-körmenet – idén sem maradnak el, de a Szent István Nap rendezvényei számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak.

Mindenki számára izgalmas programok

A Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál könnyűzenei koncertek széles kínálatával, az Operett Korzó fülbemászó slágerekkel, a Panoráma Classical pedig a klasszikus zene gyöngyszemeivel várja az érdeklődőket. A legkisebbeket és szüleiket a Varázsliget színes programkavalkádja, a hagyományos magyar ízek szerelmeseit a Magyar Ízek Utcája és a Csárdafesztivál, az ínycsiklandó street foodok kedvelőit a Food Truck Show hívogatja majd. Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja Európa legnagyobb tűzijátéka lesz, amelyre a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án este kerül majd sor.

Ezeket olvastad már?
Megható pillanatok: Krausz Gáborékat az égből segítette Galambos Erzsi?

Megható pillanatok: Krausz Gáborékat az égből segítette Galambos Erzsi?

Tóth Gabi nem kertelt: "Ez szörnyű volt"

Tóth Gabi nem kertelt: "Ez szörnyű volt"

Rohanni kezdtek a mesterek, félbeszakadt a Sztárban Sztár leszek! műsora

Rohanni kezdtek a mesterek, félbeszakadt a Sztárban Sztár leszek! műsora

Igazi dívaként tündököl Köllő Babett: hosszú combokat villantott

Igazi dívaként tündököl Köllő Babett: hosszú combokat villantott

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás