RETRO RÁDIÓ

Mága Zoltán: A gyűlölet megöli a lelket!

Elege lett a zenésznek a sok gyűlöletkeltő írásból, ezért egy nagyon határozott hangvételű levélben kérte az embereket, fejezzék be a rosszindulatú megjegyzéseket.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.08.11.
fontos üzenet

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, a Facebook-oldalán szólította fel azokat a követőit, akik kommentjeikben rosszindulattal, gyűlölettel írnak az oldalán, hogy ne tegyék, inkább kövessék ki az oldalát.

A zenész posztját változtatás nélkül közöljük:

„Művészi és karitatív munkámban mindig próbáltam az embereket, a közönségemet szolgálni. Sokszor szót emeltem már az egyetemes emberi jogokért, mert hiszek a demokráciában, és vallom: minden ember szabadnak és egyenlőnek születik. Szüleim úgy neveltek, hogy mindig, minden körülmények között adjam meg másoknak a tiszteletet és én ugyanerre nevelem gyermekeimet. Az emberi méltóságot úgy lehet megadni és megőrizni, ha kellő tisztelettel és odafigyeléssel vagyunk mások iránt. Ha egy embert pusztán csak a rosszindulat, a gyűlölködés vezérel, ha mindig mások pocskondiázásában látja saját örömét, vagy ebből akar magának bármi előnyt kovácsolni, annak mérgezett a lelke és eltávolodott Istentől, távol került az alapvető emberi értékektől. Az alapvető demokratikus jogokba beletartozik a szabad véleménynyilvánítás, de ez nem jelenti azt, hogy másokat meggyalázva, sokszor alpári módon, gyűlölködve, emberi méltóságában megalázva, különböző rágalmakkal tehesse azt.

Közösségi oldalamon sokszor találkozom indokolatlan támadással, gyűlölködő kommentekkel, főként olyanoktól, akik a demokrácia nevében másokat porig alázva harcolnak a jogokért, emberi méltóságért és tisztességért. Nagyon rossz irányt vesz a társadalom, az emberiség, ha a folyamatos ellenségeskedés, embertársainak gyalázása tölti be mindennapjainkat. Gyűlöletre nem lehet és nem szabad semmit építeni. Ha különböző is az értékrendünk, attól még embernek kell maradnunk! Úgy vélem eljött az idő, hogy kellő határozottsággal kiálljak a véleményszabadság díszpapírjába csomagolt gyűlöletkeltés ellen. Arra kérek minden embertársamat, az emberi méltóságot és tiszteletet szem előtt tartva fejtsen ki véleményt és ne keltsen feleslegesen feszültséget az amúgy is nehéz, gondokkal teli világban. Jómagam nem tudok és nem is akarok mindenkinek megfelelni, éppen ezért ara szólítom fel mindazokat, akik a közösségi oldalam bejegyzései alatt akarják megtalálni bomlasztó, rosszindulatú hangulatkeltő és gyalázkodó mondataik, szavaik kiemelt fórumának lehetőségét, ne tegyék, vagy kövessék ki oldalamat, mert nem fogom engedni, hogy az emberi méltóságot sértő megjegyzések árasszák el azt a felületet, amely eddig is az egyetemes magyar zenei kultúra, az összefogás, az önzetlenség és a szeretet határtalanságának zászlóshajója volt. Ne feledjék, gyűlölet megöli a lelket!

Mindezek fényében akkor még egyszer: Jó egészséget, hosszú boldog életet, sok sikert, szerencsét kívánok 60. születésnapja alkalmából Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úrnak, hogy a határainkon túl élő honfitársainkért, a nemzetiségekért és az egyházakért dolgozhasson! Mága Zoltán hegedűművész.

Ezeket olvastad már?
Arany forrónadrágban mutatta meg irigylésre méltó alakját Szandi

Arany forrónadrágban mutatta meg irigylésre méltó alakját Szandi

Majka szenvedélyes bókkal sokkolta Ördög Nórát: Alig jutott szóhoz

Majka szenvedélyes bókkal sokkolta Ördög Nórát: Alig jutott szóhoz

Heti top 5: Stohl András gyászol, felépült szívinfarktusa után a mulatós sztár, Marics Peti beszállt a botrányba

Heti top 5: Stohl András gyászol, felépült szívinfarktusa után a mulatós sztár, Marics Peti beszállt a botrányba

Megható pillanatok: Krausz Gáborékat az égből segítette Galambos Erzsi?

Megható pillanatok: Krausz Gáborékat az égből segítette Galambos Erzsi?

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás