Brutális veszteségek: Curtis 10 milliót is bukhat a Majkával való szakításon





Tovább gyűrűzik a Majka és Curtis-féle botrányos szakítás, ugyanis kiderült: a rapper rengeteg pénzt bukhat a már leszervezett koncerteken. A Bors számításai szerint két hónap alatt akár tízmillió forintot is veszíthet az újabb botlása miatt, hiszen az évi jogdíjakon túl feltehetően Curtis jövedelme nagyrészt a koncertek után járó gázsikból állt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.12.
botrány

Curtis és Majka közösen építették fel a produkciót, melyben mindketten megtalálták előadói önmagukat, koncertjeik országon belül és kívül is óriási tömegeket vonzottak. Azonban nem az első alkalommal lehet látni, hogy a zenekaron belül feszültségek alakultak ki, zömmel Curtis függősége, és sokszor botrányos viselkedése miatt. A Bors utánajárt és szakértőt kérdezett meg arról, vajon az újabb baklövés financiális szempontból milyen összeggel károsíthatja meg a zenészt – írja a Bors.

Közös gyermek

A páros már évek óta áll egy színpadon, és kettejük közös „gyermeke” az, melyre a közönség a jegyet megveszi. Ez most a szakítás után a legnagyobb kérdés: vajon hogyan osztoznak, Curtisnek mi jár majd, és az imázsa mellett anyagilag milyen mértékben károsodik?

– Annyit lehet körülbelül tudni, hogy egy nagyobb koncertért hozzávetőlegesen 6 és fél millió forintot kap az egész produkció. Ennek komoly részét a technikai szekció és a stábtagok emésztik fel, ugyanis egy nagyobb fellépésre kamionokkal érkeznek, és egy egész napig készülnek a koncertre – kezdte a Bors által megkérdezett zeneipari szakember, Dred Bíró Zsolt, aki maga is több hasonló gigaprodukcióban dolgozott már mint az egyik műsorszervező cég vezetője, így kellő rálátással bír a mai magyar könnyűzenei koncerthelyzetre.

Nagyon nehéz ezt kívülről megítélni, azonban én azt gondolom: Majka nem fogja teljesen cserben hagyni barátját, és megvonni tőle minden gázsiját. Úgy tippelem, hogy ha nem is a teljes összeget, de egy részét feltehetőleg meg fogja kapni egy ideig Curtis is – mondta tovább Zsolt.

Mennyi az annyi?

A szakember elmondta, hogy nem szeretne nagyon konkrét találgatásokba bocsátkozni, de azt is említette, hogy vannak biztos költségek, amik egy ilyen óriásprodukciónál fixek – mondta a Borsnak Bíró Zsolt, és folytatta a részletekkel.

Minimum ötven, de van, hogy hatvan fő alkotja csak a stábot. A technikusoktól kezdve a táncosokon keresztül a zenészek, és persze az énekesek is ott vannak. Jelen esetben két főhős, a húzónevek, Majka és Curtis, de mellettük Nika is a frontban áll. Hogy tisztán lássuk: egy gitáros vagy billentyűs körülbelül olyan 100 ezer forint körül keres egy koncerten, azonban a frontemberek ennek a többszörösét viszik haza tisztán – számolgatott a szakértő.

– Valószínű, hogy Majka és Curtis kapja a legnagyobb pénzt, hiszen ők adják a nevüket ehhez. Ez megközelítheti a milliós tételt is – folytatta tovább. A zenekar jelenlegi eseménynaptára szerint augusztus végéig még 7 nagykoncertet adnak, ami azt jelenti, hogy Curtis összesen 10 fellépés gázsiját is elbukhatja csak a nyáron. Számításaink szerint akár tízmillió forinttól esik el, mindösszesen két hónap lefolyása alatt.

Egy zsákban gyűlt a pénz

Úgy tűnik, a történelem csak megismételte önmagát, hiszen korábban a két rappernek már többször elváltak útjaik. Majka a korábbi szakításuk után 2018-ban, egy interjú alkalmával elárulta, hogy volt idő, amikor visszatartotta társa pénzét, hogy nyomást gyakoroljon rá.

– Amikor először megcsinálta ezt, levettem a pénzét hetven százalékkal. Mondtam, ezt beteszem ide egy zsákba. Nyár végén, ha minden oké, odaadom – mesélte egy évekkel ezelőtti riportban, és azt is hozzátette, hogy végül a pénz Curtis édesanyjánál, Jutka mamánál landolt.

Szólóban folytatja

Noha a rappert Majka menesztette botrányos viselkedése miatt, a zenész mégis folytatja szólóban a karrierjét. Most hétvégén például két helyszínen is koncertezik önállóan. Fél­órás műsort Curtis több mint 400 ezer forintért vállal a műsorszervező irodák nyilvános adatai szerint.

Majka: Ez nem a mi utunk!

A rapper úgy fogalmazott: nem tudnak segíteni barátjuknak, ha azt Attila nem akarja.

„Ez nem a mi utunk, egyedül kell végigjárnod.”

Újabb ellenségek Curtis életében

Curtis a közösségi oldalakon kérte ki magának a jó kívánságokat. Úgy érzi, bárki, aki jobbulást kíván neki, az ugyanolyan, mint azok, akik neki rosszat akarnak. Ez pusztán csak abból az aspektusból válik érdekessé, hogy mind Majka, mind ő maga elismerték különböző posztokban, hogy Széki Attila valóban ismételten a kábítószerekkel folytatott végtelen háborúba került bele. Úgy tűnik, most teljesen ellentmond ennek a dolognak.





Ezeket olvastad már?
Nagy az öröm: nyár végén összeházasodik Feng Ya Ou és Békefi Viki

Nagy az öröm: nyár végén összeházasodik Feng Ya Ou és Békefi Viki

Tóth Gabinak kellett megmentenie Vera koncertjét

Tóth Gabinak kellett megmentenie Vera koncertjét

Házasság első látásra: Andris a tenyerén hordozza Petrát – Itt a bizonyíték

Házasság első látásra: Andris a tenyerén hordozza Petrát – Itt a bizonyíték

Özönlenek a gratulációk! Gömöri András Máté öröme nem is lehetne nagyobb

Özönlenek a gratulációk! Gömöri András Máté öröme nem is lehetne nagyobb

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás