A sztárokat sem kíméli a bőrrák





Miló Viki már hét műtéten esett át miatta, Mádai Vivien élete egy vizsgálaton múlt, Bob Marley pedig belehalt: az egyik legagresszívabb rákfajta a bőrrák.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.06.
óvatosan a nappal

Különösen nyáron nem lehet elégszer hangsúlyozni a bőrünk védelmének fontosságát. A pénz, a tehetség, a hírnév, de még a szépség sem védhet meg a bőrráktól, ami nem válogat. A sztárvilágban sem ritka, hogy valakinél diagnosztizálják a halálos betegséget.

Miló Viki

Az ökölvívó 2009-ben vett észre a bőrén egy apró elváltozást, amit szerencsére még idejében elkezdtek kezelni. A kockázat azonban folyamatosan fennáll, hogy a betegség kiújul. Viki már összesen hét műtéten esett át.

-Az egyik legagresszívabb rákfajta, mivel nagyon rövid időn belül áttétet képez a szervezetben, és akár egy hónap alatt is bele lehet halni. Mindig bennem van a gondolat, hogy meghalhatok – vallotta be a Borsnak Viki.

Fotó: Bors

Mádai Vivien

A Mokka egykori műsorvezetője évente járt szűrővizsgálatokra, ám 2018-ban év végén elfeledkezett a vizsgálatról, amit gyorsan be is pótolt a következő évben. Nagy szerencséje, hogy így tett!

– A legnagyobb születésnapi ajándék számomra az, hogy időben diagnosztizálták a bajt. Embert próbáló időszak áll mögöttem, de a családom szeretete a legnagyobb támogató erő volt ezekben a hónapokban. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy egy félórás vizsgálattal az életüket menthetik meg, nekem is ezen a vizsgálaton múlt az életem – mondta Vivien a Ripostnak.

Fotó: TV2

Khloé Kardashian

A valóságshow-sztár 2016-ban osztotta meg követőivel a bőrráktól való félelmét és a műtéti tapasztalatait.

– Mindenhol vannak anyajegyeim, és néhány évvel ezelőtt észrevettem, hogy egy nő a mellem alatt – írta Khloé, aki megvizsgáltatta az anyajegyét és a biopszia kimutatta, hogy jóindulatú. De egy későbbi ellenőrzés során az orvosok bőrrákot fedeztek fel egy, a hátán lévő anyajegyben. – Több mint 20 centiméter bőrt távolítottak el. Határozottan fájdalmas volt számomra, hiszen sok bőrt távolítottak el, de végül is kibírtam – írta Kardashian követőinek.

Fotó: AFP

Caitlyn Jenner

Nem Khloé az egyetlen olyan tagja a Kardashian–Jenner klánnak, akiknek meggyűlt a bajuk érzékeny bőrükkel. Az egykor Bruce Jennerként élő Caitlyn 2018-ban osztott meg követőivel egy képet, amiből kiderül, hogy bőrráktól szenvedett.

Nemrég el kellett távolítani a Nap által okozott károkat az orromról. Utóirat: mindig viselj fényvédőt – tanácsolta Jenner.

Fotó: AFP

Bob Marley

A reggae koronázatlan királyának a halálát melanóma okozta. A rák először sötét foltként jelent meg Marley lábkörme alatt. Az orvosok a lábujj amputálását javasolták, de az énekes vallási okokra hivatkozva visszautasította a műtétet – írja a Biography.com. A rák végül elterjedt az egész testében és 1981-ben, 36 éves korában belehalt.

Fotó: Northfoto

Figyeljünk a bőrünkre!

Ezeket a tanácsokat feltétlenül tartsuk be a bőrrák kialakulásának elkerülése érdekében.

– Évente járjunk szűrővizsgálatra, ha új elváltozás vagy anyajegy jelenik meg a bőrön, azonnal mutassuk meg bőrgyógyásznak!

– Kerüljük a túlzott napozást, és ha csak rövid időt tartózkodunk a szabadban, akkor is használjunk magas faktorú fényvédő krémet!

– Belülről is tápláljuk a bőrünket, különösen fontos az A-, E-, B-, C- és D-vitamin, a cink, a magnézium, valamint a szelén bevitele.

 





Ezeket olvastad már?
Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás