RETRO RÁDIÓ

Fenyő Iván: Úgy érzem, megértőbb és elfogadóbb lettem





A TV2 Pepe című sorozatában Fenyő Iván egy olyan karakter szerepébe bújt, aki nem titkoltan egy mai ezoterikus-spirituális ember elkarikírozott, rémálombeli és rajfilmes változata. Azt is elárulta, hogy ő hogyan tud elfogadóbb életet élni, és ezt hogyan igyekszik másoknak is átadni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.26.
spirituális színész

Fenyő Iván egy igazán különös szerepben bukkan fel a TV2 legújabb sorozatában, a Pepében. A színész a Metropolnak elárulta, hogy a karakterét – mint mindegyik szerepét – részben önmagából építette fel, egy apró valóságrészt felnagyítva. Nagyon tudatosan megtervezte, hogy miközben szélsőséges és vicces kell legyen, de mégis kedves, szerethető karakter maradjon. Mindehhez pedig tökéletes alapot adott neki a saját spiritualitása és lelkisége. Arról is kérdeztük, hogy milyen volt önmagát viszontlátni a képernyőn.

– Az embernek mindig fura magát néznie, én mindig kritikusabb szemmel szemlélem magamat. Megpróbáltam mindent akkor nyáron, illetve ősszel, a forgatások alatt úgy megvalósítani, ahogy én gondoltam. Kicsit komolyan véve, kicsit bohóckodva élesen, kicsit karikírozva, kicsit szélsőségesen, mintha karikatúrát festenék, de mégis maradjon Lackó a vígjátékba foglalható emberi keretek között – mesélte a színész.

Egy spirituális ember groteszk képe

Iván igyekezett a szerepben a rá jellemző spiritualitással, tudatossággal, lelkiséggel egyfajta görbe tükröt mutatni. Szerinte jó, ha ezen és magán is tud nevetni az ember.

Olyan, mintha egy spirituális embernek egy teljesen eltorzult, elkarikírozott, rémálombeli és rajzfilmes változatát kellett volna hozni. Plusz még rádobtam egy enyhe, erdélyi, ízes beszédet is, így teljesen elemelt lett a figura. Vannak, akik pont ezért szeretnek velem dolgozni, vagy lehet hogy egyeseknek pont kihívás, mert én szeretem frissen tartani a karaktert és a jelenetet. Szeretem egy kicsit a „magamra faragni” a mondatokat, és szeretem, ha a kereteken belül tudok rögtönözni és spontánul szabad lenni – magyarázta a színművész.

Fotó: TV2

„Fenyő Iván a saját karikatúrájaként kerül a képernyőkre”

A színész tisztában van vele, hogy nagyon sokan nem tudják komolyan venni a spiritualitást, de szerinte nagyon fontos lenne, hogy az emberek legyenek képesek elfogadóbban tekinteni mások életére is.

– Sokan azt gondolják, hogy ez egy ködös őrület, vallás, ezotéria, elszálltság, vagy a realitásban nem létező, valamitől való menekülés. Ezért kellő tudatossággal és felelősséggel kell kezelnünk az egész kérdést, ami nyilván szorosan összefügg az önismerettel. Ha valóban éberek és tudatosak vagyunk, és figyelünk belülre is, akkor észrevesszük a világot és a benne megjelenő jelenségeket, helyzeteket, olyannak, amilyenek. Nem csak olyannak, amilyennek mi érezzük, vagy akarjuk látni. Én sokkal megértőbb és elfogadóbb vagyok, amióta ezen az úton vagyok, tanulok, figyelek és ha hibázok, igyekszem meglátni és elismerni. Gyakorlom, hogy kevésbé címkézzek fel dolgokat, hogy ez rossz, ez jó, ez kívánatos, ez dühítő – árulta el, hogy szerinte mit is jelent a spiritualitás.

– Megnézed, hogy mik azok, amik kibillentenek és amik ártanak a nyugalmadnak. Ezek mind jeleznek dolgokat feléd. Fontos, hogy rájöjjünk, hogy a személyiségünkön, az emberi részünkön is mennyit kell dolgozni. Minden egyes beszélgetésből, helyzetből, konfliktusból tudunk tanulni, majd ezt fel tudjuk a későbbiekben használni – tette hozzá.

Másoknak is segít megtalálni a spiritualitást

Fenyő Iván nagyon fontosnak tartja, hogy az emberek képesek legyen elsajátítani a spiritualitással járó életszemléletet is. Szerinte ez mindenkinek segíthet a nyitottabb, jobb élet elérésében, ezért évek óta igyekszik másoknak is rávezetni erre az útra.

– A színészet mellett ezért foglalkozom egyre többet ezzel, és létrehoztam egy olyan platformot, ami az összes szolgáltatásunkat tartalmazza. Ennek a „Tudatosság Ivánnal” nevet adtam. A honlapon meg lehet nézni, mikkel is foglalkozunk és mit is kínálunk az embereknek. Igyekszünk olyan dolgokat csinálni, ami segít az embereknek, legyen az heti felolvasás mesterek, tanítók könyvéből, akár heti szintű meditációk, akár a „Gyere fel Ivánhoz!” című élő események, ahova mindig meghívunk olyan példaképet vagy szakembert, akitől tanulhatunk – mesélte Iván, aki szerint jelenleg ez, a háború és a pandémia idején még sokkal fontosabb, hiszen még inkább meg kell tartanunk a belső biztonságot és lelki harmóniát.

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi elásta a méltóságát

Házasság első látásra: Bogi elásta a méltóságát

Gyászolnak a rajongók: elhunyt a Harry Potter-mozi sztárja

Gyászolnak a rajongók: elhunyt a Harry Potter-mozi sztárja

Miló Viki világbajnokságra készül

Miló Viki világbajnokságra készül

Világsztár érdeklődik Lil G iránt

Világsztár érdeklődik Lil G iránt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás