Újabb hírek érkeztek a harmadik agyvérzésén átesett Sláger Tibó állapotáról





39 napja van kórházban a népszerű zeneszerző-énekes, azonban szépen gyógyul és a felesége segítségével talpra tudott állni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.28.
csodálatos gyógyulás

Sláger Tibó februárban már harmadik alkalommal kapott agyvérzést. Jelenleg még a rehabilitációja zajlik, de napról napra jobban van. Elsőként a Borsnak mesélt megrázó őszinteséggel a történtekről. Úgy véli, van még dolga az életben, ezért intő jelnek veszi a történteket, és kizárólag a gyógyulásra koncentrál, s mielőbbi visszatérését tervezi a színpadra.

Betegsége részletei

Az a bizonyos február 18-a is ugyanúgy telt Sláger Tibónál, mint mindegyik, intézte a dolgait, nem érezte rosszul magát, villámcsapásként érte, amikor egyik pillanatról a másikra nem bírt megszólalni.

„Egy átlagos péntek dél­előtt volt, nem voltam feszült, jól éreztem magam, Szombathelyen volt dolgom, majd miután hazaértem, telefonon hívtam a feleségemet. Amikor üdvözölt, számomra egy „szia” kimondása is nagy nehézségek árán sikerült csak. Próbáltam tovább beszélni, de a szavaim érthetetlenné váltak. Gyakorlatilag elveszítettem a beszédkészségemet. A feleségem csak értetlenül hallgatott, és ijedten visszakérdezett: „Mi történt? Hol vagy? Nem értelek!”. A fiam eközben belépett a nappaliba, odajött hozzám, és kérdezett tőlem. De a beszédemet ő sem értette. Átvette a telefont, és jelezte a páromnak, hogy baj van, azonnal mentőt kell hívni. Borzasztó érzés volt, hogy mindent láttam, éreztem, hogy forr a levegő körülöttem. De hála istennek, ha nem is tudtam teljes szavakban kifejezni magam, értették, hogy mit szeretnék feléjük kommunikálni” – kezdte a Borsnak.

Eldobta a járókeretet

„Gyakorlatilag mindent értettem, ami körülöttem történt, csak nem tudtam szóban kifejezni magamat. Idővel szerencsére fokozatosan visszanyertem a beszédkészségemet. Sajnos az egyensúlyérzékemből is veszítettem, ezért volt szükségem gyógytornára. Először járókerettel, majd később anélkül jártam. Ma már semmilyen eszközre nincs szükségem. A legnagyobb kihívást a vérnyomásom „beállítása” jelentette. A megfelelő gyógyszeres kezeléssel mára már ezt is sikerült beállítani. Érzem, hogy napról napra többre vagyok képes. Újra tudok járni és beszélni!” – jelentette ki.

Nagyon hálás a feleségének, akire mindenben számíthat – Fotó: Bors

Tibó három-három hetet töltött a neurológián és rehabilitáción, és úgy tűnik, a kezelések hatásosak, mert az elmúlt néhány napban látványos fejlődésen ment keresztül.

„Sokkal jobban vagyok. A héten már haza is mehetek. Egyensúly- és kisebb kommunikációs zavaraim voltak, amiket sikerrel kezeltek. A felépülésemet gyógytornász és logopédus is segítette, akik a gyakorlatok mellett sokat biztattak” – mesélte a zenész, akinek rendszeres ellenőrzés mellett figyelik állapota javulását.

Fő a nyugalom

„Hetente egyszer kontrollvizsgálat céljából még vissza kell járnom az intézménybe, de ez már nem akadályozza a megszokott életemet” – mondta érdeklődésünkre Tibó, aki feleségével úgy döntött: gyógyulása érdekében felépüléséig teljesen elvonul a nyilvánosság elől.

„Nyugalomra volt szükségem, és nem akartam ilyen állapotban fogadni senkit. Csak Mónika és a fiam látogatását engedélyeztem. Nagyon sokan telefonon és interneten keresztül jelezték az együttérzésüket, amit külön köszönök mindenkinek, hiszen több mint 900 rajongó fejezte ki az együttérzését. Fantasztikus érzés szeretni és szeretve lenni. A feleségemre mindenben számíthattam. Sokat harcolt, telefonált az érdekemben. Ezért nagyon hálás vagyok neki” – mesélte Tibó.

Egyik pillanatról a másikra nem bírt megszólalni – Fotó: Bors

Újabb figyelmeztetés

Általában mindenki fölteszi magának a kérdést, hogy történhetett ez meg, és miért pont vele, azonban a zenész nem keresi a válaszokat, viszont úgy gondolja, ez egy újabb figyelmeztetés volt számára.

„Ez már harmadik alkalommal történik meg velem. Nem találom az okát, nem is keresem. Valószínűleg egy intő jel, hogy figyeljek jobban az egészségemre. Biztos, hogy ezt most már komolyabban veszem, mint eddig. Hála istennek csodával határos módon ismét rendbe jöttem, Istennek van valami terve velem. Ugyanúgy várom a közönséggel való találkozást, mint ők, hiszen a zene életem nélkülözhetetlen része. Az április közepéig tervezett bulikat vissza kellett mondanom, de jövő hónap végétől a megszokott ütemben tervezzük a szezont” – mondta, és a terveiről is mesélt a lapnak.

Megújult produkcióval, dalokkal, szeretettel várok mindenkit a bulijaimra. Egyik első fellépésemet hálám jeléül minden olyan egészségügyi dolgozónak ajánlom fel, aki gyógyulásomban bármilyen formában részt vett. Május végére tervezzük ezt a szuper partit Hévízen a Louis Randi presszóban, jelenleg még a tulajdonossal, Horváth Tiborral zajlanak az egyeztetések. És a műsor sem áll meg, nyáron folytatódik ismétlésekkel. Kora őszre tervezzük a következő évad felvételét, így lesz időnk mindent megszervezni. Az előző évadokhoz hasonlóan most is 120 dal felvételével tervezünk, amely 3 hónapon keresztül lesz látható a Zenebutik csatornán” – mondta.

 





Ezeket olvastad már?
Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Házasság első látásra: már az első részben megjósolta a szakértő a műsor végét?

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Mentő rohant a helyszínre: Britney Spears megint összeomlott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás