Révész Sándor a világtól elzárva él agyvérzését követően





Judit asszony lélekjelenlétének köszönhető, hogy Révész Sándor időben orvosi ellátásban részesült, miután hétfőn sztrókot kapott. A legendás rockénekest jelenleg is kórházban kezelik, elzárták a külvilágtól, csak a felesége látogatja. A barátai és a pályatársai egyemberként imádkoznak a teljes felépüléséért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.18.
kórház

Szerda délután érkezett a riasztó hír, miszerint Révész Sándor, a Generál és a Piramis együttes énekese sztrókot kapott, hétfőn kórházba került. A rockzenész maga jelentkezett a Facebookon, a kórházi ágyon fekve mesélte el a történteket, igaz, a pontos körülményeket nem említette – írja a Bors.

Nem sérült a beszédközpontja

Azt még mindig homály fedi, hogy pontosan hol és mikor történt a baj. Annyi azonban kiderült, hogy Révész agyának jobb oldalát érintette a baj, a beszédközpont nem sérült, az orvosok szerint minden esély megvan Révész felépülésére. A művésztársakat, köztük a rocksztár egykori szerelmét, Zalatnay Saroltát ennek ellenére mélységes aggodalommal töltötte el a hír, Cini imára szólította fel a rajongókat.

„A neje szerencsére időben észrevette”

A Bors csütörtökön telefonon kereste meg az énekesnőt, aki elárulta, Révész Sándor feleségének, Judit asszonynak a lélekjelenléte kellett ahhoz, hogy a legendás énekes most a körülményekhez képest jó állapotban legyen, és ne következzen be a lehető legrosszabb.

„A nejével beszéltem, ő maga hívott fel, ami nagyon jólesett. Azt mondta, csütörtökön újra meglátogatja Sándort a kórházban és átadja neki, hogy mi mind imádkozunk érte, szeretjük, és nagyon sokat gondolunk rá. Egy sztróknál soha nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt. A neje szerencsére időben észrevette, hogy baj van. Ez mentette meg Sándort attól, hogy a sztrók ellenére sem sérült a beszédközpontja, valamint a végtagjai is mozognak. Így is sokat kínlódott, ennyit mondott nekem a felesége” – árulta el a Borsnak Zalatnay.

A Piramis énekese videóüzenetben kérte rajongóit, hogy szorítsanak érte. Fotó: Bors

Két emberrel tartja a kapcsolatot

A Bors csütörtökön újabb fejleményeket tudott meg a 68 éves zenész állapotával kapcsolatban. Révész Sándor lapunk értesülései szerint a világtól teljesen elzártan lábadozik. Sem telefonja nincs, sem internetet nem néz.

„Most mindennél fontosabb, hogy a felépülésre koncentráljon, a hírek csak felvinnék a vérnyomását, amire most legkevésbé sincs szüksége” – árulta el a lapnak a művész egyik közeli ismerőse. „Két emberrel tartja mindössze a kapcsolatot, a feleségével és a menedzserével, velük viszont mindennap beszélnek, így Sándor már azt is tudja, hogy az egész ország aggódik érte és drukkol neki. Ez egyébként nagyon jólesett neki, hogy tudja, hogy szeretik” – mondta az aggódó barát.

Az orvosok szerint minden esély megvan a rockzenész felépülésére Fotó: Bors

Az orvos lesújtó eredményeket mond

A sztrók esetében életbevágó, hogy milyen gyorsan állítják fel a diagnózist az orvosok, és a beteg milyen gyorsan kap ellátást. Dr. Bense Tamás háziorvost arról kérdeztük, hogy milyen veszélyekkel járhat a késlekedés.

„Nemrég voltam egy továbbképzésen, ahol friss adatokat közöltek a hazai esetekről” – mondta az orvos. „Rossz hír, hogy évente egy nagyvárosnyi ember lesz érintett az országban, ez körülbelül 50 ezer embert érint” – magyarázta Bense doktor, majd így folytatta: „Kulcsfontosságú, hogy a problémát észlelve a beteg legfeljebb három órán belül, de inkább korábban szakszerű orvosi ellátást kapjon. Ezen múlhat az élete.”

Az orvos szerint agyvérzés esetén fontos a gyors, szakszerű ellátás. Fotó: Bors

Révész a világtól elzárva él

Az énekes évtizedek óta visszavonultan él a vidéki házában, nincs mobiltelefonja és harminc éve tévét sem látott. A mértékletesség híve, vegetáriánus és természetimádó. Egyik korábbi interjújában így beszélt a mindennapjairól:

„Naponta 25-30 kilométert gyalogolok. Gyönyörködöm a természetben, imádkozom, beszélgetek a Teremtővel.”

Révész számára fontos a természet. Fotó: Bors

 





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás