RETRO RÁDIÓ

Sokkoló gyerekkor: fájdalmas titkáról vallott Járai Máté 





Alkoholizmus, anyagi problémák, költözések, bizonytalanság: Járai Máté Hajdú Péternek mondta el, milyen viszontagságok között telt a gyermekkora.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.03.11.
Járai Máté Összezárva Hajdú Péterrel

Maár Gyula és Törőcsik Mari voltak a nagyszülei, dédapja Illés Béla, aki a szocializmus egyik legelismertebb írója volt: az anyagi javak és családi sikerek ellenére Járai Máté gyermekkora mégsem volt felhőtlen.

A LifeTV Összezárva Hajdú Péterrel péntek este 22 órakor kezdődő adásából kiderül, mennyire megkeserítették Máté életét a szülei, akik mindketten alkoholproblémákkal küszködtek. A színész úgy érzi, gyerekként még több jót kapott a szüleitől, mint például a nála tizenhat évvel fiatalabb húga, aki már az alkoholista életmódba született bele.

Pedig látszólag mindenük megvolt: egy budai kertes házban éltek, anyagi problémáik sem voltak, a nyolcvanas években Máté mindent megkapott, amire csak vágyott. A családon belüli problémák azonban lassan mindannyiukon felülkerekedtek.

Járai Máté az életéről vallott
Fotó: LifeTV

– Nekem mindkét szülőm súlyos alkoholbeteg. Szerintem ha én nem iszom egy kortyot sem, ők már akkor is több generációra előre megitták a magukét. Vagy nagyon messze esel a fától, vagy te is beleesel abba a hibába. Én úgy voltam vele, hogy ez engem ne érintsen. Nekem az egész életem végletekből áll, nem tudok arany középutat. Lehet, hogy egy pohár bor egy kultúrált baráti társaságban megiszik, az oké, de én nem iszom egyáltalán – mondta el a műsorban Járai Máté.

Az élete tizenhat évesen nemcsak a húga születése miatt változott meg, hanem más módon is: a szülei anyagilag csődbe mentek, ezért a tizenkettedik kerületi, hegyvidéki villából egy óbudai panellakásba kellett költözniük.

– Arra mentem haza mindennap, hogy eltűnt valami otthonról. Először a kanapé, aztán az állólámpa, eltűntek a könyvek a polcról. Végül nem volt hova leülni, anyám ekkor mondta, hogy el kell adnunk a villát. Költés volt, de bevétel nem... Egy időben abból éltünk, hogy a szüleim elterjesztették a Balatonon a pálmafás ingeket: bepakolt a Ladába, aztán vittük körbe a Balatonnál az ingeket, azokat árultuk.

Máté végül elhatározta: ő nem szeretne arra a sorsra jutni, mint a szülei. Éppen ezért tudatosan kezdte meg a felnőttkorát: a mai napig nem iszik, nem pazarol, nem költekezik. Ő más módon akar élni, mint amit otthon látott.

Nagymamáját sztárkultusz övezte

Törőcsik Mari kora legnépszerűbb színésznője volt, Máté pedig gyerekként megtapasztalta, milyen érzés sztárnak lenni.

Amikor elmentünk egy étterembe, kitolták neki az akváriumot, hogy kiválaszthassa, melyik halat szeretné megenni. Nagyon élveztem, hogy mindenki megbámul minket az utcán, de idővel persze rájöttem, hogy ennek vannak árnyoldalai is... – fogalmazott.

Fotó: Metropol

 





Ezeket olvastad már?
„Nincs szükség rá, hogy felneveld a gyerekeidet” – Oszter Alexandra megdöbbentő tanokat követ

„Nincs szükség rá, hogy felneveld a gyerekeidet” – Oszter Alexandra megdöbbentő tanokat követ

Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás