Nagyot bakizott Katalin, megbocsátja a királynő?





A brit királyi család élete tele van szigorú, protokolláris szabályokkal – ezek egyikét szegte meg a hercegnő, mikor kedveskedni akart.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.28.
brit királyi család

II. Erzsébetnek köszönhetően a brit királyi család körében íratlan aranyszabály, hogy soha, semmilyen körülmények között nem árulhatják el, mi a kedvenc ételük. A furcsa tiltás oka viszont megmagyarázza a királynő döntését: szerinte ugyanis ha kiderülne, mi a kedvenc fogásuk, akárhány hivatalos útra mennének is, mindig csak azt szolgálnák fel nekik, hogy így járjanak a kedvükben – írja a Mirror. Márpedig így még a legnagyobb kedvenc is hamar unalmassá válik.

Fotó: AFP

Katalin azonban egy alkalommal vétett ez ellen a szabály ellen: mikor a Great Ormond Street kórházban járt hivatalos látogatáson, beszélgetésbe elegyedett a szívátültetésre váró, négyéves Rafael Chanával, és hamarosan az ételek témakörénél kötöttek ki. Rafael elárulta a hercegnőnek, hogy imádja az olajbogyót, mire Katalin elárulta, hogy neki is nagy kedvence, gyerekkorában megállás nélkül azt ette. Nem sokkal később pedig az is kiderült, hogy a tésztaételekért is rajong, az olajbogyós tészta pedig már megközelíti számára a földi mennyország kategóriát. Ha ez nem lenne elég, nemcsak a saját kedvencét leplezte le, de a lányáét is: elárulta a kisfiúnak és egyre népesebb hallgatóságuknak, hogy Sarolta is megőrül a tésztaételekért. Ekkor derült ki az is, hogy Katalin gondos anyukaként szereti bevonni a sütés-főzésbe a gyerekeit is.

Hogy II. Erzsébet hogyan reagált a britek kedvenc hercegnéjének bakijára, még nem derült ki, de Katalinnal szemben a királynő olyan jól őrzi a titkot, hogy még a palota személyzete sem tudja, mi az uralkodó kedvenc étele. Sejtésük azonban van: II. Erzsébet elkötelezett híve a csokoládés keksztortának. Egy korábbi főszakácsa ugyanis elárulta, hogy minden olyan esetben, mikor ezt a süteményt készítették, a királynő addig ette a tortát, míg az el nem fogyott: mindig csak egy újabb és újabb pici szeletet vágatott le magának, mígnem az egész tortát elfogyasztotta. Így nagyon valószínű, hogy hivatalos útjain II. Erzsébetet csokoládés keksztortával fogják kényeztetni vendéglátói.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás