Megrázó lista: ezektől a szívünknek kedves hírességektől kellett elbúcsúznunk 2021-ben





2021-ben sok ikonikus tehetségtől kellett végső búcsút vennünk. Emlékezetünkben és műveikben azonban örökké köztünk élhetnek. Íme a megrázó lista:



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.03.
emlékezés

Sas József, a szilveszteri Saskabarék házigazdája, a Mikroszkóp színpad kiváló színésze és igazgatója 82 éves korában január 17-én, szívelégtelenség következtében hagyott itt bennünket.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Börcsök Enikő Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész 53 éves korában, pont a születésének napján, január 28-án hunyt el. A Halhatatlanok Társulatának és a Vígszínház tagjaként, számos előadásban játszott a Macskajáték egérkéjeként is ismert előadóművész.

Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje 99 éves korában április 9-én hunyt el a windsori kastélyban. Fülöp töltötte be leghosszabb ideig az uralkodó hitvesének címét a brit történelemben.

Fotó: AFP

Siklósi Örs az AWS alapítótagja, énekese leukémiás volt, nagyon fiatalon, 29 éves korában hunyt el február 5-én. A Viszlát nyár című számukkal az ő együttese képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Lisszabonban.

Törőcsik Mari a Nemzet Színésze, kétszeres Jászai Mari-díjas és háromszoros Kossuth- díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának tagja, a cannes-i filmfesztivál legjobb női alakításért járó díjának birtokosa számtalan színdarab előadója 85 évesen hunyt el április 16-án.

Fotó: Metropol

Charlie Watts, a világhírű rockzenekar, a Rolling Stones dobosa augusztus 24-én hunyt el 80 éves korában, szerettei körében, egy londoni kórházban. Egy héttel azután történt a tragédia, hogy bejelentették, egy korábbi szívműtét miatt kihagyja a Rolling Stones 2022-es amerikai turnéját.

Jean-Paul Belmondo, francia színész, a Kifulladásig sztárja 88 éves korában hunyt el szeptember 6-án. A 60-as évek férfiideálja párizsi lakásában hajtotta örök álomra fejét.

Fotó: Getty Images

Kandech Evelyne, a Megasztár tehetségkutató szereplője, a ToyBox, majd az Envoy együttes énekese magányosan küzdött a rákkal, majd 37 éves korában, október 15-én távozott az élők soraiból.

Fotó: Metropol/MK

Venczel Vera Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló művész 76 éves korában október 22-én hunyt el. A művésznő több mint ötven éven át volt a Vígszínház társulatának tagja; emlékezetes alakítások, legendás szerepek sora fűződik nevéhez, mint Ványa bácsi darab Szonyjája, emellett számtalan magyar filmben, köztük az Egri csillagokban is szerepelt.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ambrus Kyri 76 éves korában november 30-án hunyt el. A 60-as évek első magyar tinisztárja élete során szinte az összes táncdalfesztiválon indult, olyan slágerekkel, mint például az Ilyen a twist, Elment a papa, mama. Angol és olasz nyelven is jelentek meg lemezei, turnézott a keleti blokk valamennyi országában.

Fotó: Bors

Oszter Sándor a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 73 éves korában október 29-én hunyt el szívinfarktusban. A Vígszínházban, majd a Nemzeti Színházban játszott olyan híres karaktereket, mint például Othello, Shakespeare darabjából, de a legtöbben a Rózsa Sándor című sorozatban nyújtott alakításáról ismerik. Markáns hangját szinkronstúdióban is kamatoztatta, többek között ő volt Terence Hill magyarhangja a Nevem: Senki című westernben.

Fotó: Móricz István/Bors

Csűrös Karola a Szomszédok legendás Etusaként is ismert színésznő 85 éves korában, november 24-én halt meg. Művészetét sokszor elismerték: kapott Erzsébet-díjat és Déryné-díjat, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét és Érdemes művész is lett. 50 éven keresztül a Madách Színház tagja volt.

Kóbor János 78 éves korában hunyt el december 6-án koronavírus fertőzésben. Az Omega együttes alapítója számos díjat és elismerést kapott élete során, a magyar rockzene meghatározó alakja volt.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Damu Roland színész, a Jóban rosszban tévésorozat Várnagy Elődje december 27-én hunyt el koronavírusban. 47 éves volt.

Fotó: Bors

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás