RETRO RÁDIÓ

Fiatalos és pörgős stílusban mutatja be 1956 október 23-át a Sétatörténelem legújabb epizódja! - videó

A „Sétatörténelem”, a március 15-i Sétaforradalom és az augusztus 20-i Sétatörténelem kisfilmek után, ezúttal az 1956. október 23-i forradalom eseményeit dolgozta fel.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.10.24. 11:10
október 23. bagi iván sétatörténelem

A műsorvezető, Bagi Iván ismét a történelem szakon végzett stand-up-ost, Szép Bencét hívta segítségül. A két humorista mindenki számára élvezetes és dinamikus stílusban járja be a forradalom főbb helyszíneit. Olyan érdekességeket is felelevenítve az október 23-i események helyszínein sétálva, amelyeket nem tanítanak az iskolában a fegyveres harcokról, Nagy Imréről, a pesti srácokról, Molotov-koktélról vagy a parlamentünk homlokzatán most is megtalálható eredeti golyó lőtte nyomokról!

A Sétatörténelem videósorozat ötletét Bagi Iván és producer társa, Duhonyi József találták ki. A kisfilmek célja, hogy bemutassák a magyar történelem fontos, érdekes és kevésbé ismert eseményeit. Mindezt fiatalosan és szórakoztatóan, hogy minden korosztály számára közérthető legyen. Az alkotók a filmben elhangzó fiatalos zenei világon túl nagy hangsúlyt fektettek a képi megjelenítésre is, ezért a filmben olyan felvételekkel is találkozhatunk, amit eddig egyetlen történelmi kisfilmben sem láthatunk még Budapestről. A drónkamerák segítségével egyedi képi világban tárulnak elénk a forradalom ikonikus helyszínei.

Fotó: Bagi Iván

„Azért találtuk ki ezt a formátumot, mert a rohanó világban arra jöttünk rá, hogy a fiatalok nem olvasnak könyveket, nem járnak színházba, inkább az interneten lógnak. Ezért találtuk ki, hogy rövid történelmi kisfilmeket készítsünk az ő nyelvükön szólva. Fiatalosan, lazán és csak nagyon finoman vegyítve a humort ezzel a történelmi formátummal„ – árulta el Iván. Bízik benne, hogy a március 15-i és augusztus 20-i kisfilmükhöz hasonlóan, ezzel is közelebb tudják hozni minden korosztályhoz október 23-át.

A Sétatörténelem videósorozat producere, Duhonyi József hozzátette: „Szerintem, ha a tanulás mellett kiegészítő anyagként a Sétatörténelem részeiből készülnek fel a diákok történelemórára, biztos vagyok benne, hogy akkor jó feletet fognak tudni adni az iskolában.”

Ezeket olvastad már?
Debreczeni Zita lábon kihordott egy szívrohamot: egy kígyó szökött be hozzájuk

Debreczeni Zita lábon kihordott egy szívrohamot: egy kígyó szökött be hozzájuk

Gelencsér Timi sírva borult ki bizonyos hírességek miatt

Gelencsér Timi sírva borult ki bizonyos hírességek miatt

"Bucira sírtam a fejem, hogy mi lesz így?" - Liptai Claudia szívmelengető képeket osztott meg

"Bucira sírtam a fejem, hogy mi lesz így?" - Liptai Claudia szívmelengető képeket osztott meg

Kimutatta valódi énjét Katalin hercegné, ilyen a családjával

Kimutatta valódi énjét Katalin hercegné, ilyen a családjával

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás