Megdöbbentő kulisszatitkok a Dancing with the Stars stúdiójából: így készül a műsor





Elstartolt a Dancing with the Stars második évada, ám azt kevesen tudják, mekkora munka előzte meg a show-t. Gelencsér Timi segítségével most betekintést nyerhettünk a kulisszák mögé. Fény derült a legnagyobb újításokra, hogyan készülnek a díszletek, s arról is lerántották a leplet, milyen technikával készülnek a műsorok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.04.
Dancing with the stars

Ultramodern technikával dolgoznak

Magyarországon egyedinek számít az a kamerarendszer, amit a Dancing with the Stars stúdiójában használnak. A MovieBird nevezetű szerkezetből csupán 5 darab található Európában, hazánkban pedig egyetlenegy.

Fotó: TV2

„Nagyjából 10-15 kamerát szoktunk használni egy-egy felvételhez. Az én személyes kedvencem pedig a MovieBird nevű kamera. Nagyon különleges ez a szerkezet, ugyanis 16 méterre ki tud nyúlni, tudják forgatni közben a kamerát és csodás felvételeket tudnak készíteni. Európában csak öt ilyen található, Magyarországon pedig csak ez az egy” – árulta el a Dancefloor műsorában Gelencsér Timi.

Óriási stúdióban készülnek az adások

A Dancing with the Stars háttérműsorának háziasszonya elárulta, hogy nem csak a technika, a stúdió is megújult. Új a parketta, a díszletek...

Új a parketta, ugyanis elkoptattuk a tavalyit, ezért le kellett cserélni. 150 négyzetméteres a parkett, és a stúdió belmagassága is óriási. Emellett több mint 450 lámpa világítja be a színpadot. Emiatt a hőség is elképesztő a stúdióban, nem szoktunk fázni.

Megújult a stúdió, új a parketta Fotó: Metropol/MG

Rengeteg újdonság várható

Losonczi László, a műsor egyik kreatív producere Timinek elárulta, milyen újdonságokat kapnak a nézők.

„Bízom benne, hogy sikerül a tavalyihoz képest fejlődni világításban, vagy akár színpadtechnikában. Tulajdonképpen ez a műsor nagyon szerencsés helyzetben van, mert rengeteg olyan kameratechnikát használhatunk, melyek egyedülállóak.”

Ám nemcsak a technikai újdonságok emelik a műsor színvonalát, hanem a monumentális díszletek is. Kevesen tudják, de a Dancing with the Stars stúdiója az egyik legnagyobb Európában, ami körülbelül 800 négyzetmétert jelent. Ezt pedig berendezni nem pár órás munka.

Gelencsér Timi segített a kukucskálásban Fotó: TV2

„Mindig fentről építkezünk: először a lámpák készülnek el, és csak utána építenek alá együttműködve a visualtechnikával, majd a kameratecnikával. Ebből összeáll egy végeredmény, ezután pedig elindulnak a kamerapróbák. Több száz ember dolgozik ezen, hogy időben elkészüljön minden” – árulta el Szabó Edit díszletépítész.





Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás