Baldwin-ügy: vádat emelhetnek a fegyverszakértő ellen





Míg Alec Baldwin eltűnt a nyilvánosság elől, a nyomozás gőzerővel folyik Új-Mexikóban a Rust című film forgatása közben történt tragédiával kapcsolatban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.28.
nyomozás

A nyomozás folyik a Rust című film forgatásán történt tragédiával kapcsolatban, amikor Alec Baldwin egy éles, töltött fegyverrel véletlenül lelőtte az operatőrnőt, Halyna Hutchins-t és a rendezőt is megsebesítette.

A CNN-nek a Santa Fe megyei seriff nyilatkozott, aki elmondta, hogy a fegyver egy vintage Long Colt pisztoly volt, aki három ember kezébe kerülhetett: maga Baldwin, David Halls rendezőasszisztens és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester.

A stáb tagjai és a helyi közösség tagjai is gyászolják a lelőtt operatőrnőt Új-Mexikóban (Photo by Mostafa Bassim Adly / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

A nyomozóknak Halls elismerte, hogy mielőtt Baldwin kezébe adta a revolvert, nem ellenőrizte azt, így a fegyverben lévő tölténytárat sem nézte át. Azt még nem lehet tudni, hogy ez mit jelent a fegyvermester számára, de egyelőre még nem tartóztatták le: az új-mexikói kerületi ügyész annyit mondott, hogy ha a seriff hivatala kiadja az elfogatóparancsot, akkor vádat emelnek ellene.

A tragédia óta a kollégái és a barátai sem tudnak semmit a színészről, csak annyit, hogy a forgatás mexikói helyszínéről már eljött, és ismeretlen helyre menekült saját maga és a kíváncsiskodók elől is, még a telefont sem veszi fel.

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás