Újabb sztárral gazdagodott az Egri Csillagok Sétánya, méghozzá Tordai Teri csillagával - Videó!





Újabb csillaggal gazdagodott pénteken az Egri Csillagok Sétánya, melyet az Eger Sikeréért Egyesület hívott életre. Kovács Kati énekesnő, Biros Péter, Madaras Norbert, Pócsik Dénes és Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázók, Törőcsik Mari, a nemzet színésze, dr. Ringelhann György gyermekorvos, sportember, Eger első szabadon választott polgármestere után Tordai Teri Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő csillagát leplezték le a sétányon, az Érsek utcában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.06.
elismerés

Még 2018-ban döntött úgy az Eger Sikeréért Egyesület, hogy a történelmi belvárosban, az Érsek utcában létrehozzák az Egri Csillagok Sétányát. A sétány alapításával mindazok előtt kívánnak tisztelegni, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez. Négy kategóriában – művészet, tudomány, sport és „Egerért” – kategóriában avatnak díszköveket.

Az elnökség a tavalyi év során döntött úgy, hogy 2021-ben Tordai Teri Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő és Sike András olimpiai bajnok birkózó kap csillagot. Pénteken Tordai Teri színművésznő csillagát leplezték le az Érsek utcában - számolt be egerhirek.hu.

Tordai Teri 1941-ben Debrecenben született, de egrinek vallja magát, hisz 14 éves koráig itt élt. 1941 decemberében már javában zajlott a háború, ezért a család a bombázások elől elmenekült Debrecenből, Egerbe költöztek, az anyai nagymamához. Az itt töltött évek meghatározóak voltak számára. Pályafutását számos elismerés kíséri. 1985-ban Jászai Mari-díjjal, 2012-ben Érdemes Művész-díjjal, 2015-ben Kiváló Művész-díjjal, 2018-ban pedig Kossuth-díjjal ismerték el színészi munkáját. Büszkén vallja és mondja: „magyar vagyok, és egri!

Amikor Egerbe jövök, akkor úgy érzem, hazaérkezek, itt boldog vagyok, Egerből építkezek” – mondta az avatóünnepségen a művésznő. Hozzátette: hálás azért, hogy ezzel a gesztussal tüntették ki, majd felidézte néhány gyerekkori emlékét, többek között, hogy az Érsekkertben tanult meg kerékpározni, a Bárány uszodában úszni, gyorsúszó bajnok is lett, itt bontogatta színészi szárnyait.

Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke kifejtette: az újabb Egri Csillag avatása kitűnően szimbolizálja azt a célt, amelyet az Eger Sikeréért Egyesület Alapító nyilatkozatában is megfogalmaztak: „Mi mindannyian hiszünk Eger értékeiben, tiszteljük a történelmi múltját és hiszünk ragyogó jövőjében is.

Hozzátette, céljuk, hogy Eger egy pezsgő kulturális életű város legyen.





Ezeket olvastad már?
Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Forog a királynő a sírjában: Meghan már megint botrányosan viselkedik

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Most jött! Kulka Jánost választották Tordy Géza helyére a Nemzet Színészei

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Hiába várták Korda Györgyöt és Balázs Klárit: komoly döntést hozott a házaspár

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás