RETRO RÁDIÓ

Sebestyén Balázsék kiverték a biztosítékot, népharag zúdult rájuk

Egy meggondolatlan elszólás miatt kénytelenek voltak lemondani a csíkszeredai kitelepülésüket.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.02. 14:30
baki

Sebestyén Balázs most már biztosan többször is megfontolja, mit ejt ki a száján, ha az erdélyi magyarokról van szó. Egy elszólása miatt zúdult rá a nép haragja, így a csíkszeredai rádiós kitelepülésüktől az utolsó pillanatban visszaléptek. – írja a Bors.

Fotó: DFP

Szeptember 3-án a csíkszeredai Szabadság térről sugározta volna a Rádió1 reggeli műsorát Sebestyén Balázzsal és csapatával. Ezt azonban lemondták a közösségi médiában megjelent rosszindulatú kommentek miatt.

Balázs egy korábbi elszólása verte ki a biztosítékot a kommentelőknél, ugyanis a rádiós évekkel ezelőtt a Class FM-en a Morning Show reggeli műsorban arra kért egy erdélyi betelefonálót, hogy az anyanyelvén köszönjön el, arra számítva, hogy azt román nyelven fogja megtenni. Bár egyből elnézést kért a férfitől, sokan azóta sem felejtették el a tiszteletlen kérést – emlékeztet a napilap.

Miután értesültek a csíkszeredaiak a reggeli műsor kitelepüléséről, durván hangot adtak nemtetszésüknek, így a rádió úgy döntött, egyelőre visszalépnek és elhalasztják egy későbbi időpontra a látogatást.

Fotó: Délmagyarország/Kuklis István

Az esettel Balázsék hosszasan foglalkoztak a reggeli műsorban, úgy fogalmaztak: „Egy nagyon kicsi, de hangos csoport szerette volna a Csíkszeredára tervezett látogatásunkat elrontani, tönkretenni azzal, hogy odamennek az adás helyszínére, bekiabálnak, hangoskodnak.”

„Ennek a műsornak az a szellemisége, hogy azért megyünk, hogy együttérzést, szeretetet, jó hangulatot vigyünk bárhová, ahová megyünk, és ha csak öt-tíz ember odajön, és azt mondja, hogy neki ez a műsor nem tetszik, feszültséget kelt, beleköt azokba a hallgatókba, akik szeretnek, imádnak minket, megmérgezik a hangulatot.” – fogalmazott Balázs, majd hozzátette, sajnálja, hogy döntésükkel rengeteg ember munkája is semmissé vált.

A Bors megkereste a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatalt is, akik azt írták: „Szívesen mondtak igent a megkeresésre, mert lehetőséget láttak ezáltal abban, hogy a kinti magyarok, székelyek világa eljusson olyan magyar otthonokba is, akik ritkán hallanak róluk.”

Hozzátették, hogy Balázsék azt mondták, a jövőben is partnerek minden olyan kezdeményezésben, ami a magyar–magyar összetartozást erősíti.

Ezeket olvastad már?
„De vadító vagy, Szandi!” – Rafinált bikini feszül az énekesnő testén

„De vadító vagy, Szandi!” – Rafinált bikini feszül az énekesnő testén

Tóth Andi nagyon bepöccent: durván kiosztotta az egyik rajongóját

Tóth Andi nagyon bepöccent: durván kiosztotta az egyik rajongóját

Ikertornyok: Marics Peti barátnője megszólalásig hasonlít a Kylie Jennerre

Ikertornyok: Marics Peti barátnője megszólalásig hasonlít a Kylie Jennerre

Mint egy álom: Curtis videón mutatta meg otthonát

Mint egy álom: Curtis videón mutatta meg otthonát

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás