Máig rejtély, hol van eltemetve Freddie Mercury





Máig nem tudni, hol nyugszik Freddie Mercury, ahogy Steve Jobs és John Lennon végső nyughelyét is homály fedi.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.05.
temetés

Freddie Mercury vasárnap lett volna 75 éves. A Queen frontembere 1991. november 24-én hunyt el, de máig rejtély, hol lehetnek a hamvai. És nem ő az egyetlen híresség, akinek pontos nyugvóhelye ismeretlen.

Fotó: AFP

Freddie Mercury állítólag egykori élettársát, Mary Austent kérte fel, hogy gondoskodjon a hamvairól. Az asszony szétszórta a hamvakat, ám azt senkinek sem árulta el, pontosan hol. „Soha senki nem fogja megtudni, hol van eltemetve, mert ez volt a kívánsága” - érvelt a nő.

Persze emiatt rendre újabbnál újabb elméletek születnek, hol is lehet. Egyesek szerint Mercury a londoni otthona kertjében egy cseresznyefa tövében pihen, mások abban biztosak, hogy a Kensal Green temetőben van - itt ugyanis megjelent egy emléktábla „Bulsara emlékére” felirattal. Van rajta egy francia szöveg is: „Minden szeretetemmel mindig közel leszek hozzád”, és egy M betű jegyzi a táblaállító kilétét. Azonban máig nincs rá bizonyíték, hogy itt nyugodna Freddie Mercury.

De korántsem ő az egyedüli híresség, akinek homály fedi a végső nyughelyét.

John Belushi

A Meztelenek és bolondok sztárja 33 éves korában halt meg Los Angelesben drogtúladagolásban. Először a Massachusetts állambeli Martha's Vineyard -i Abel-hegyi temetőben temették el, majd egy titkos helyen újratemették, a rajongók ugyanis folyton feldúlták a sírját.

Steve Jobs

Az Aple-mogul mindössze 56 éves korában hunyt el 2011 -ben, miután hasnyálmirigyrákban szenvedett. Utolsó szavai: „Oh wow. Azta. Azta.„ A kaliforniai Palo Altóban, az Alta Mesa Emlékparkban van eltemetve - de egy jelöletlen sírban.

Wolfgang Amadeus Mozart

Annak ellenére, hogy ő volt a világ egyik leghíresebb zeneszerzője, amikor 1791-ben, 35 éves korában meghalt, Mozartot egy tömegsírban temették el egy bécsi temetőben, és az emlékmű felállítása ellenére a mai napig senki sem tudja pontosan, hol van.

Leonado Da Vinci

Amikor a reneszánsz zseni 1519 -ben, 67 éves korában meghalt, Franciaországban eltemették a Château d'Amboise -i templomban, de a francia forradalom során ez megsemmisült. Egy másik kápolnában egy csontvázat újratemettek, de egyáltalán nem biztos, hogy azok Da Vinci földi maradványai voltak.

John Lennon

Miután az ex-Beatle-t 1980-ban, 40 évesen agyonlőtték, elhamvasztották, és partnere, Yoko Ono szétszórta a hamvait a New York-i Central Parkban, a lakás közelében, ahol a bűncselekmény történt - de nem árulta el a pontos helyszínt.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás