Szexuális kizsákmányolással vádolják a Nirvanát – Videó!





Durva állításokat fogalmazott meg egy 30 éves férfi az együttes legismertebb albumával kapcsolatban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.25.
rossz döntés?

Spencer Edent nagyon sokan ismerhetik, sőt mondhatni világsztár, de ezt mégis nagyon kevesen realizálják. Spencer babakorában készült képét minden zenekedvelő ismeri, hiszen ő szerepelt a Nirvana ikonikus Nevermind lemezborítóján, ami miatt most be is perelte a bandát. 150 000 (közel 45 millió forint) dolláros pert indított, amiben „szexuális kizsákmányolással” vádolja a zenekart – számol be a The Sun az esetről.

Ezen a bizonyos borítón egy pucér kisbaba úszkál, így a férfi babakori nemi szervét azóta is bárki megtekintheti. Az album egyébként minden idők egyik legkeresettebb albuma lett, és több mint 30 millió példányban kelt el világszerte.

A most 30 éves Spencer bepereli az együttes élő tagjait, és ezzel együtt Kurt Cobain hagyatékát is.

Azt állítja, hogy ő 4 hónapos korában nem is tudott hozzájárulni, hogy azon a bizonyos 1991-es lemezborítón szerepeljen. A keresetben az áll, hogy csecsemőként meztelenül megjelent a borítón, ami „élethosszig tartó károsodáshoz” vezetett. Szerinte a zenekar megsértette a szövetségi gyermekpornográfiai törvényeket azzal, hogy felhasználta a fényképét. Hozzátette: ez pedig szexuális kizsákmányolás.

Azt mondja, hogy a zenekar anno megígérte, hogy kitakarják egy matricával a nemi szervét, de ez nem történt meg és 30 millió példány kelt el úgy, hogy mindene látszódik.

A fotóst sem kímélik

A per megnevezi Kirk Weddle fotóst is, aki a fiú apjának, Ricknek a barátja volt. Egy korábbi interjúból pedig kiderül, hogy Ricket a fotós meghívta egy forgatásra, és végül minden idők egyik legikonikusabb lemezborítóját készítették el akkor.

Gyors véleményváltozás

Spencer korábban úgy tűnt, hogy megtiszteltetésként kezeli az albumon való szereplést, hiszen még rekreálta is, sőt az album címét, a „Nevermind” (Nem fontos ) szót is magára tetováltatta. Aztán mintha az elmúlt években hirtelen egészen másképpen gondolna a pucér képre, hiszen el kezdte hangsúlyozni, hogy nem volt választása a képpel kapcsolatban. Ráadásul később szerette volna, ha a Nirvana támogatja őt egy művészeti bemutatón, de ez sem történt meg. Végül pedig, úgy tűnik, betelt nála a pohár.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás