Így száguldoznak a legnagyobb sztárok a magyar mozikban





A koronavírus-járvány miatt Magyarországon csak június végén mutatták be a Halálos Iramban 9-et. Az új évad is tartogat meglepetéseket mind cselekményben, mind szereplők tekintetében.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.07.14.
Halálos iramban

A világjárvány megcsúsztatta a legújabb akciófilm, a Halálos iramban 9. évadának bemutatóját. Míg az USA-ban már tavaly októberben bemutatták az új filmet, addig erre itthon június 25-ig kellett várni, de megérte, hiszen a szereplők között olyan név is felbukkan például, mint Vin Diesel. Hamarosan elkezdődik a 10. évad forgatása is, de ne rohanjunk ennyire előre, egyelőre élvezzük a 9-et a moziban!

 

Fotó: AFP

Még több akció, még több látványos megoldás

Ez a kilencedik része a Halálos iramban filmsorozatnak, valamint a sorozat harmadik filmje, amely a Halálos iramban: Tokiói hajsza eseményei után játszódik. Dom Toretto családja veszélyben van. Ahhoz, hogy megmentse őket, vállalnia kell a múltjában elkövetett bűntetteket. A csapat újra összeáll, hogy megállítsák az orgyilkost, aki nem mellesleg elveszettnek hitt testvére, Jakob. A kérdés az, hogy Dom családja, hogy dönt és ha rosszul választ, megtud-e menekülni felesége és lánya. A legújabb évad még több akciót tartalmaz, de nem maradnak el a látványos megoldások sem. Több az akció és követhetőbb a sztori, és a látványos autós üldözések és ugratások ezúttal sem maradnak ki. A filmben az ismert szereplők mellett feltűnik még Cardi B amerikai énekesnő is. A forgatás Leavesden Studiosban, Hertfordshire-ben kezdődött, de volt felvétel még Los Angelesben, Londonban, sőt még Grúziában, Tbilisziben is. A Halálos iram más szempontból is szintet lépett, ugyanis a legújabb széria már 145 perces, amivel az összes évad közül ez lett az eddig leghosszabb.

Dominic Toretto, aki rossz volt, de már jó útra tért

Fotó: AFP

Dominic Torettót Vin Diesel alakítja a filmben. Toretto korábban rossz fiú volt, de már jó útra tért. Bűnözői karrierje mellett hivatásos utcai versenyző is volt. Letelepedik feleségével, Lettyvel és fiával, Briannel. Családja veszélyben van és döntenie kell, hogy elrejtőzik vagy szembeszáll az ellenséggel. Időközben kiderül, hogy akit meg kell állítania, az testvére Jakob Toretto. Vin Diesel a filmben nemcsak főszereplőként vesz részt, hanem ő a producere is a Halálos iramban legújabb évadának. Egyik ismertetőjegye a mély és tekintélyt parancsoló hangja, ami saját bevallása szerint azért alakult ki, mert 15 éves korában elszakadt az egyik hangszála. Diesel meghatározó alakja a filmnek; majdnem mindegyik Halálos iramban szerepelt, kivéve a másodikat, a Halálosabb iramban címűt, abban nem ő játszik.

Jakob Toretto, a testvér

A filmben Jakob Toretto szerepébe John Cena bújik. Ő Dominic Torentto rég elveszett öccse. Foglalkozását tekintve mestertolvaj, de dolgozott gyilkosként és profi sofőrként is. Arról, hogy a pankrátorból színésszé avanzsált John Cena szerepet kap 2019 júniusában döntöttek. A korábbi sportoló 2000-ben tűnt fel először a filmvásznon kisebb szerepekben és már ekkor felfigyeltek rá, aminek köszönhetően 2009-ben a 12 menet című filmben már főszerepet kapott. Az ex-pankrátor bár a sportban és a színészi karrierjében igen sikeres, azonban a szerelemben nem nevezhető annak, hiszen eddig kétszer házasodott, de mindkettőnek válás lett a vége.

Letty Ortiz, Dom volt felesége

Fotó: AFP

A Halálos iram 9-ben Letty Ortiz karakterét Michelle Rodriguez alakítja. Letty szintén bűnöző volt, de már megjavult, érdekesség, hogy nő létére igen profi autóversenyző. Férje, Dom békés életet akar élni, de a feleség inkább harcolna a csapatért és nem hagyná őket cserben. A színésznő csakúgy, mint Vin Diesel is rendszeres szereplője a Halálos iramban-sorozatnak és mindegyik alkalommal Letty szerepébe bújt. Michelle Rodrigueznek is érdekesen alakult a magánélete, hiszen a filmsorozat forgatása alatt korábban randizgatott Vin Diesellel, végül azonban a kapcsolatból nem lett semmi. 2000-ben majdnem eljegyezte magát egy muszlim férfivel, akivel azonban vallási viták miatt szakított.

 





Ezeket olvastad már?
Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás