Kiakadtak a színészek! Eszenyi Enikő újra rendezhet





Hatalmas felháborodás tört ki a színészszakmában dolgozók között, miután kiderült, Eszenyi Kecskeméten vállalt munkát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.17.
botrány

Az egy évvel ezelőtti nagy port kavart botrányai után most Kecskeméten újra rendezhet Eszenyi Enikő – számolt be a hírről a Blikk. Kiderült, a szakmában ezután sokan felháborodásuknak adtak hangot.

Rengeteg kritika érte az elmúlt években a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő stílusát, amit nem bírtak elviselni a kollégái. A színészek korábban elmondták: nem egyszer volt fagyos a levegő a színházi próbákon a Vígszínház korábbi igazgatójának embertelen modora miatt. Eszenyi visszatérése kiverte a biztosítékot a szakmában.

„Az, hogy valaki pár hónapra eltűnik, aztán úgy tesz, mintha semmi nem történt volna, kizárólag a hazugságról szól, nem a megtisztulásról. Itt el sem jutottunk odáig, hogy az önvizsgálatot és feldolgozást követően járhat valakinek második esély” – írta posztjában a színházi rendező, Néder Panni.

„Eszenyi Enikővel szemben több mint hetvenen éltünk panasszal a Fővárosi Önkormányzat vizsgáló bizottsága előtt egy évvel ezelőtt. A mai napig nem tudjuk a vizsgálat eredményét. Várjuk. Eszenyi Enikő többszöri verbális és fizikai abúzust követett el igazgatóként. Ezt veszi semmibe az, aki – szemet hunyva a tettei felett – dolgozik vele. Arcul köpi az áldozatokat” – mondta a lapnak Molnár Áron színész.

„Sajnos, azt érzem, mintha mi sem történt volna... A kecskeméti igazgató úr nyilván értesült a Vígszínházban történt problémákról, nem kívánom, hogy szüksége legyen rá, de bízom benne, hogy ott is van egy, az új vezetés által készített etikai kódex, ami védi a dolgozókat” – mondta Csőre Gábor. „Pontosan tudom, hogy a Vígben milyen szörnyűségek történtek, és azt gondolom, helyesen tették azok, akik kiálltak és elmondták a véleményüket. Nem kérdés, hogy igazat mondtak. Nagyon sokan örültek Enikő érkezésének, és várják a közös munkát, ahogyan én is, de tartok is tőle, hogy vajon lelkileg bírom-e majd. Annyiban más helyzet lesz, hogy nem lesz a főnököm, nem függök tőle, ugyanúgy vendég lesz Kecskeméten, ahogy én. Ráadásul bízom benne, hogy tanult a történtekből” – tette hozzá a színész.

 





Ezeket olvastad már?
Komoly döntést hozott Singh Viki, eljött a változás ideje

Komoly döntést hozott Singh Viki, eljött a változás ideje

Meghan döntött: elhagyja Harry herceget

Meghan döntött: elhagyja Harry herceget

36 év szerelem: Tom Hanks megható sorokkal köszöntötte feleségét a házassági évfordulójukon

36 év szerelem: Tom Hanks megható sorokkal köszöntötte feleségét a házassági évfordulójukon

Palvin Barbi elárulta a titkot: elképesztő dolgot tettek a testével

Palvin Barbi elárulta a titkot: elképesztő dolgot tettek a testével

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás