Rúzsa Magdi őszinte vallomása: Voltak olyan időszakaim, amikor mélyen voltam





Rúzsa Magdi volt, hogy hónapokig nem énekelt a pandémia idején, most úgy izgul, mint anno a Megasztárban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.22.
újrakezdés

Pályakezdők izgalmával várja az idei első koncertjét Rúzsa Magdi, akinek komoly lelki tusát okozott a karantén. A feloldozást és az új lendületet a zene hozta meg.

A koronavírus okozta teljes leállás szinte minden művészemberre ugyanúgy ha­tott: padlóra küldte őket. Volt, aki beszélt róla, mások igyekeztek töretlen jókedvet sugározni a közösségi oldalaikon, kevesen vállalták nyíltan, hogy nehéz időszakon mentek, mennek keresztül. Köztük van Rúzsa Magdi is, aki kendőzetlen őszinteséggel beszélt a Borsnak arról, hogy lelki értelemben kihívásokkal teli időszakot tudhat maga mögött.

– A jó hír, hogy túl vagyok rajta. Múlt időben beszélek, ami boldogsággal és reménnyel tölt el – mondta a lap megkeresésére az énekesnő.

Magdi éppen zenekari próbára igyekezett, amikor telefonon beszéltek. Amikor azt kérdezték tőle, hogy hol lesz az első buli, ha végre kinyit az ország, mély levegőt vett, csak aztán válaszolt, mint aki babonából fél kimondani a helyszínt és az időpontot.

Hónapokig nem énekelt

Székelyföldre megyünk június elején. Júniusra már be van írva egy-két koncert, a fókusz azonban a júliuson van, amikor a tervek szerint elindul a turné. A régi dalaim mellett a Karma című új albumomról is felcsendülnek dalok – magyarázta Magdi. – Már most elkezdtük a próbákat, hogy ha jön a telefon, színpadkészek legyünk.

Furcsa hallani egy tizenöt éve színpadon lévő művésztől, hogy színpadkésznek kell lennie. Azt hinné az ember, hogy ekkora rutinnal, több ezer koncerttel a háta mögött, semmilyen buli nem érheti felkészületlenül.

A karantén alatt voltak olyan időszakaim, amikor mélyen voltam. A koncerthiány, a hallgatóságból áradó energiák nélkül... egy idő után elveszíti a realitást az ember, összekuszálódnak a dolgok. Eltelt jó pár hónap úgy, hogy egyetlen hangot sem énekeltem. Nem könnyű erről beszélni, hiszen nehéz megtalálni a megfelelő kifejezéseket az érzéseimre. Valamiféle zsibbadt lebegéshez hasonlíthatnám, amiben a régi emlékek úgy köszönnek vissza, mintha nem is a saját életemet látnám. Muszáj volt felráznom magam.

Rúzsa Magdi énektanárral készül a visszatérésre

A pár hónapos énekmentesség után az énekesnő torkából újra elő lehetett csalogatni a hangokat, amelyek talán még nagyobb energiával törtek elő, mint előtte. Magdit az alkotás lendítette át a nehéz időszakon: dalokat írt, és hogy visszakapja a régi lendületét, még énektanárhoz is eljárt.

Úgy izgul, mint a Megasztárban (fotó: TV2)

– Újra órákat vettem, énekelni kezdtem, mint normális esetben, amikor zajlanak a koncertek, ami katartikus élmény volt! Napok alatt megértettem, hogy ez volt a lehető legjobb döntés. A zene erős gyógyszer, a lelkemben a gondolataim nagyon gyorsan a helyükre kerültek. Elmondhatatlanul várom, hogy újra színpadon legyünk, hogy megint közönségnek muzsikálhassunk. Bár, megmondom őszintén, kicsit tartok az első bulitól. Akármennyire is várom, most azt érzem, hogy olyan érzés lesz fellépni a deszkákra, mint annak idején először a Megasztárban. Amikor először lehetőséget kaptam. Izgulok.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás