Megrázó képek láttak napvilágot Károly hercegről, sokan aggódnak érte

Egyre többen aggódnak Károly herceg egészségéért, ugyanis egy londoni kiskocsmában olyan fotók készültek, amelyeken fel vannak dagadva a kézfejei és az ujjai.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.30.
Károly herceg

A hétvégén az angol főváros azon üzleteibe látogatott el Károly herceg, melyek a koronavírus-járvány miatt hosszú idő után kinyithattak. Természetesen a látogatásról rengeteg fotó is készült, azonban többeknek feltűnt, hogy valami nagyon nem stimmel a képeken. Jól láthatóan fel vannak dagadva kézfejei és az ujjai, ami valamilyen ödémás megbetegedése lehet - idézi a Blikk az egyik brit lapot.

Sokan aggódnak Károly herceg egészségéért (Fotó: AFP)

A herceg egyébként korábban sem titkolta, valóban küzd ezzel az egészségi problémával, de akkor még viccelődöt.

„Az igazság az, hogy virsliujjaim vannak” – mondta Károly herceg, aki az úgynevezett dactylitis nevű ujjgyulladásban szenved. Ettől a kéz- vagy lábujjak virsliszerűen megduzzadnak. A rajongók nagy kétségbeesésére a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat is felfigyelt.

„Az ujj- és kézdagadásnak több oka lehet. A tünet akkor jelentkezik, ha felbomlik a szövetközti folyadék termelésének és elvezetésének egyensúlya. Emiatt a szövetek között vizenyő szaporodik fel. Ez érinthet több szervet is, vagy koncentrálódhat egyetlen testrészre is. A kézduzzanatot kiválthatja a sós ételek túlzott fogyasztása, de gyakran gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezik. Jelezhet vese-, máj- vagy szívproblémákat is” – írja az NHS.

A fotókat itt tudod megtekinteni!

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás