Baranyi László legyőzte a koronavírust, de ezek a tünetek még mindig gyötrik





Hónapokkal a fertőzés után is szenved a poszt-Covid-tünetektől az ország 93 éves nagypapája.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.29.
poszt-Covid

Egy emberként aggódott az ország januárban Baranyi Lászlóért. A Família Kft. nagypapáját koronavírus-fertőzéssel kórházba szállították, ahol hetekig kezelték a súlyos fertőzéssel, amitől tüdőembóliát is kapott.

Gyengeség, szagláshiány

A sztár szervezete szerencsére felvette a harcot a vírus ellen és le is győzte azt, ám még hónapokkal a fertőzés után is gyenge.

– A vírus legyengítette a szervezetemet. Nagyon sokat fogytam, a karom pedig olyan vékony, mint tinédzser koromban. Még mindig nem vagyok százszázalékos. A szaglásom is csak ötvenszázalékos. Nem panaszkodhatom semmire, bár elismerem, a betegséget illetően voltak nehéz pillanatok. Viszont itt vagyok, legyőztem ezt a fránya vírust. Én mindig próbálom a dolgok pozitív oldalát nézni, és a kórházban fekve is ezt tettem – mesélte Baranyi.

Elküldte a halált

Először a Metropol írt arról, hogy a művészt bizony megérintette a halál szele, ugyanis jelenése volt a kórházi ágyánál.

– Egy hétfői napon kerültem be a kórházba, akkor már tüdőgyulladást is diagnosztizáltak nálam. Azon a héten csütörtökön nagyon rosszul lettem, felment a lázam, úgy éreztem, ez itt az út vége számomra. Volt egy furcsa illúzióm is, amit talán lázálomnak neveznék. Egyszer csak végigsöpört a testemen egy hideg fuvallat. A kórházi ágyam mellett lebegő, sötét, arctalan alakok jelentek meg. Kaszát is láttam a kezükben. Mondtam nekik, hogy takarodjanak innen – mesélte nevetve.

Sokat fogyott az utóbbi hetekben (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Vasalóval gyúr

A legenda otthonában próbálja formában tartani magát, mind fizikailag, mind pedig szellemileg. Előbbihez egy különleges rutinja is van.

Reggelente felkelek, és már az ágyon ülve bemelegítem a lábaimat, a kezeimet, aztán jöhet az intenzívebb torna. Van egy 4-5 kilós vasalónk, na én azt szoktam emelgetni. Muszáj, mert a vírus legyengítette a szervezetemet. Nagyon sokat fogytam, a karom pedig olyan vékony, mint tinédzser koromban – szomorkodott a színész.

Otthon dolgozik a legenda

Baranyi addig se tétlenkedik, ugyanis a Duna Televízió Almárium című műsorában elmondta, Budapest II. világháborús ostromáról ír forgatókönyvet.

– A gyógyulás közben azon gondolkoztam, mit fogok csinálni, amint szabadulok, és aztán egy olyan jó ötletem támadt. Már készül a forgatókönyv, amit Budapest 1944-es ostromáról írok saját élmények alapján. A középiskolás osztálytársaimmal bekönyörögtük magunkat a műegyetemisták közé az Egyetemi rohamzászlóaljba. Rózsadombon harcoltunk, nagy veszteségeink voltak, a mai napig bennem él ez az emlék. Azt még nem tudom, ki alakít majd engem, de annyi biztos, hogy Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea már igent mondott a filmre – fogalmazott Baranyi.

 





Ezeket olvastad már?
Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás