A Gáspár család sokkot kapott, felismerték az embert, aki szerintük felgyújtotta a nádast a házuk mögött

A családot nemcsak a tűz taglózta le, de az is, amit a házuk térfigyelő kamerája rögzített.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.16.
elmérgesedett helyzet

Szörnyű látvány fogadta a Gáspár famíliát, amikor hétfő délután hazaértek. Lángolt a házuk mögötti nádas, amitől nagyon megijedtek, hiszen a tűz már a telkük végén pusztított.

A riadalom után jött a sokk, amikor visszanézték a ház falán elhelyezett térfigyelő kamera felvételeit.

Megdöbbenve látták, hogy egy férfi sétálgatott az otthonuk előtt, újsággal a kezében, aki később eltűnt a ház mögött, majd amikor az alak újra felbukkant, már semmi nem volt a kezében. Bea asszony a részleteket a Blikknek mesélte el.

Nem akartam elhinni, hogy ki van a felvételen, a nevét nem akarom elmondani, de egy nagyon közeli hozzátartozónk. A lányát kérdeztem meg, hogy szerinte ez ki, ő is mondta, hogy az apja az, felismeri — mondta a lapnak Bea asszony.

— Pontosan látszik a felvételen, hogy az illető egy nagy adag újsággal a kezében megy hátra, pár perccel később, amikor visszajött, már semmi nincs nála, azt használhatta gyújtósnak, hát mi ez, ha nem szándékosság? Nem értem, hogy miért kell ezt csinálni, és nem értem, mivel vertük ki nála a biztosítékot. Már mindig itthon kell lennünk? Nem lehetünk nyugodtak a saját otthonunkban sem?

A családnak nagy szerencséje volt, hogy a tűz nem kapott bele a ház tetőszerkezetébe

Gáspárék épp Bea asszony családjától jöttek vissza, amikor meglátták a tüzet, s egyből hívták a tűzoltókat, akik tíz percen belül megérkeztek a helyszínre.

Biztos felment neki a pumpa, azért csinálta ezt. Azt hittük, leég az egész hátsó szekció, nagyon megijedtünk. Nagy szél volt, féltünk, nehogy a ház felé fújja a lángokat, ráadásul hiába is akartuk volna mi magunk eloltani, a kerti csap el van zárva télen, esélyünk sem lett volna — mondta feldúltan Evelin.

A kamera képei nem a gyújtogatás pillanatait rögzítettek, ám a felvételen látható személyről a család pontosan tudja, kicsoda, és nem értik, rokonuk hogy veszélyeztethette az életüket és az otthonukat — írja a portál.

Azt sem értem, ha a rokonunk koronavírusos, akkor hogyan és miért hagyta el a lakását, míg a héten azt híresztelte, hogy a betegség miatt szinte a halálán van — mondta Győzike.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás