RETRO RÁDIÓ

Megtörte a csendet Kis Grófo, így tudott csak elbúcsúzni az édesapjától





Ugyanabban a kórházban feküdtek, mikor Nagy Grófo szervezetét legyőzte a koronavírus.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.09.
felfoghatatlan

Egymástól csupán néhány méterre, ugyanabban a kórházban feküdt koronavírus miatt apa és fia. Az előbbi haldoklott, az utóbbi gyógyult. Kis Grófo még üvegen keresztül, az utolsó perceiben elbúcsúzhatott az imádott családfőtől, Nagy Grófótól - elevenítette fel a szívszorító történetet a Bors keddi lapszámában.

Két hónapja mély hallgatásba burkolózott és próbált csendben gyászolni Kis Grófo és családja. A néhai Kozák Lászlóban mindig életvidám férjet, nagypapát és édesapát veszítettek el, a hazai roma zenei kultúra pedig a koronázatlan királyát siratja. A 49 éves Nagy Grófo koronavírus miatti váratlan halála feldolgozhatatlan szerettei számára, szintén zenész fia, Kis Grófo ma is nagyokat nyel, amikor édesapjáról kérdezik. A fiatal énekes először a Tények Plusznak, majd a Borsnak emlékezett a családfőről, akinek távozását megérezte...

– Édesapám után én is elkaptam a koronavírust. Ugyanabban a kórházban feküdtünk mindketten, csak ő sajnos az intenzív osztályon. Én napról napra egyre jobban lettem, nagyon bizakodtam, hogy nála ugyanígy lesz. Kilenc napig nem is volt rossz érzésem, mindig imádkoztam érte, a tizedik napon viszont képtelen voltam elaludni. Forgolódtam, nyűgös voltam, mire hajnalban szóltak, hogy édesapám szíve leáll – csuklott el Grófo hangja, amikor felidézte a történteket.

Mint kiderült, a nyugtalan éjjelen Nagy Grófo életé­ért küzdöttek az orvosok, mindössze pár tíz méterre fiától, akit édesapja visszafordíthatatlan szívleállásáról reggel szerzett tudomást. Az énekes azonnal átfutott az intenzív osztályra, hogy még utoljára láthassa az édesapját.

– Nem engedtek be hozzá, csak üvegen keresztül láthattam, de megvárt. Senkinek nem kívánom ezt az érzést, de hiszem és tudom, hogy ő már jó helyen van.

Nagy Grófo de­cemberi temetése után a család még egy megemlékezést tervez, méghozzá a családfő 50. születésnapjára.

– Édesapám már szervezte a júniusi születésnapját. Több mint ezerfős eseményre készült, nagyon-nagyon várta, úgyhogy amennyiben a szabályok addigra lehetővé teszik, szeretnénk méltóan megemlékezni róla – mondta Kis Grófo, akinek gyermekei, hite s édesapja üzenetei segítenek átlendülni a mélyponton.

– Ő mindig itt van ve­lünk, ebben mi nagyon erősen hiszünk, hiszen ebben a gondolatiságban nevelkedtünk ál­tala is, és hogy a halál után mennyország következik. Ő már nagyon boldog odafenn, s ezt meg is szokta üzenni: álmaimban rendre vakító fehérség és bol­dogság képében jelenik meg.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Házasság első látásra: Andris a kamerák előtt alázta a sárga földig Petrát – videó

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Körtvélyessy Zsolt: A nyáron lesz időm nyaralni, ami jó és rossz hír egyszerre

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Drámai vallomást tett az Omega sztárja: A kijárat sajnos már közelebb van, mint a bejárat

Szőke Zsuzsi ledobta a textilt – videó

Szőke Zsuzsi ledobta a textilt – videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás