RETRO RÁDIÓ

Szívbemarkoló önvallomás: Így élte meg édesanyja elvesztését a magyar énekes

Kocsis Tibor kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogyan tudta feldolgozni a feldolgozhatatlant.Megosztás
Szerző: Metropol
2020.11.27. 08:30
gyász

Bízik benne, hogy története segíthet másoknak, aki hasonlón nehéz élethelyzetbe kerülnek. Kocsis Tibornak szinte védjegye a kirobbanó jókedv és a kiegyensúlyozottság. Pedig – ahogy mindenkinek – úgy neki is voltak nehezebb periódusai.

Az énekes fiatalon veszítette el édesanyját, ám most úgy döntött, megosztja történetét és azt, hogy min ment keresztül. Bízik benne, hogy ezzel segíthet azoknak, akik hasonlóan nehéz helyzetbe kerülnek.

„A We Are the stories oldal éppen ezért jött létre, hogy megosszuk a személyes történeteink, én édesanyám elvesztésének történetét osztom meg. 15 éves, szinte gyerek voltam, amikor édesanyám meghalt. Fura kimondani, de most már kevésbé fájdalmas ez, hiszen több időt éltem már nélküle, mint vele. Más szemmel nézek már az elvesztésére, mint akkor. Kamaszként sok más dolog foglalkoztatott, az iskola, a személyiségfejlődésem...egy ilyen életesemény azonban átalakította az életem. Édesanyám leukémiás volt, sokáig betegeskedett. Hárman vagyunk testvérek, középső gyerekként nagyon nehéz volt beszélnem erről, az érzelmeimről. Az iskolába ezt nem tudtam bevinni, gátlásos gyerek voltam. Így egy hosszas folyamat volt ezt feldolgozni, de a családommal még jobban összetartottunk. Én ekkor lettem felnőtt” – mondta önvallomásában Kocsis Tibor, aki sokat tanult az új élethelyzetből is.

Az ember átértékeli a problémákat egy ilyen helyzet után. Egyrészt ez a helyzet érettséget hozott az életembe. Másrészt rájöttem, hogy a legnagyobb kincs, amikor a szülő, szülők mellettünk vannak. Sokszor hajlamosak vagyunk arra gondolni, amikor 30-40 évesen ott vagyunk, hogy a szülőkkel nehéz vagy felnagyítunk konfliktusokat. Pedig a szülő hatalmas kincs, bármelyik életkorban. Meg kell becsülni őket, ennek hangot kell adni időnként, az év bármely időszakában. Ha csak ennyit elérek a történetem megosztásával, hogy ennek hatására valaki felhívja az anyukáját és azt mondja neki, ’szeretlek’, vesz neki egy csokor virágot vagy csak megkérdezi tőle, hogy van, már megérte!” – tette hozzá Kocsis Tibor, aki mindenkit arra biztat, mondja el a saját történetét, ezzel erőt adva másoknak.

Mindannyiunk életében vannak mélypontok, olyan történések, amikor tanácsra szorulunk. Mások története talán erőt adhat, segíthet” – mondta az énekes, aki mindenkit arra biztat, ossza meg a saját történetét vagy épp merítsen erőt másokéból a We Are the stories oldalán.

Kocsis Tibor önvallomását Itt tudod megnézni.

Ezeket olvastad már?
Újabb világsztárok csatlakoztak a szegedi Deja Vu Fesztiválhoz

Újabb világsztárok csatlakoztak a szegedi Deja Vu Fesztiválhoz

Munkába menekül Kucsera Gábor a válása során

Munkába menekül Kucsera Gábor a válása során

Ismert modell lehetett Kucsera Gábor egyik szeretője?

Ismert modell lehetett Kucsera Gábor egyik szeretője?

Amikor kínozza a fájdalom, sérvkötőt visel a magyar színésznő

Amikor kínozza a fájdalom, sérvkötőt visel a magyar színésznő

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás