Kiállítás segíthet Lópici Gáspár özvegyén





Tegnap nyílt meg a Lurdy házban az a kiállítás, amely valamelyest segíthet az ország Lópici Gáspárja özvegyének talpra állni. Joli nénire ugyanis több mint 30 millió forintos hitel maradt, de a közműcégek is milliókat követelnek az asszonytól, aki azt hitte, fia fizeti a csekkeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.08.
jótékonyság Lópici Gáspár Szilágyi István Humenyánszky Jolán

Egy hónapon keresztül látogathatják az érdeklődők a tegnap megnyitott tárlatot, amelyen a májusban elhunyt színész, Szilágyi István filmes és egyéb relikviáit, valamint özvegye, Humenyánszky Jolán keramikus munkáit is kiállítják. A bevételt az özvegy életkörülményeinek jobbá tételére szeretnék fordítani, az asszony ugyanis súlyos anyagi problémákkal küzd.

Fotó: Markovics Gábor
Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

– Hihetetlen az a káosz, ami Jolika néni körül uralkodik! Napról napra elkeserítőbb a helyzet… Gyakorlatilag folyamatosan egyeztetek a behajtókkal, a közművekkel és a bankkal, de amint betömnénk egy lyukat, azonnal egy új keletkezik a helyére, ami sokkal nagyobb. Mindent elkövetek, de még az is nehéz, hogy egyáltalán tisztán lássak – vázolta a helyzetet a Ripostnak korábban Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója, aki a kiállítást is segített életre hívni. – Szilágyi István nemcsak fantasztikus művész volt, de kiváló ember is, így megérdemli, hogy életművét egy kiállítás keretein belül tárjuk az érdeklődők elé. A kiállításon megtekinthetők a művész úr filmes relikviái és személyes tárgyai, ugyanakkor felesége, Humenyánszky Jolán szobrai is megtekinthetőek lesznek, hiszen a maga területén ő is kiemelkedő alkotónak számít. Joli néni ma is sok szobrot őriz otthon, amelyeket szerintem mindenkinek érdemes megnéznie – tette hozzá a lapnak a kiállítás kapcsán Baricz Dezső.

Rengeteg a tartozása

Szilágyi István özvegye ki sem lát az adósságból: fia, Péter mintegy 30 millió forintos hitellel terhelte meg a családi házat, ám a pontos összeget nem lehet tudni, hisz magánszemélyektől is vett fel hitelt, sőt, a közüzemi számlákat sem fizette jó ideje. A hitelezők Joli néni nyakára járnak, szintén a Ripost számolt be arról az esetről, amikor egy férfi próbált betörni az özvegy házába, őrjöngött és a kaput rázta, ami miatt ki kellett hívni a rendőrséget is.

Kalapáccsal ütötte a fia

Mint ismert, a gyanú szerint saját fia ölte meg Szilágyi Istvánt. Péter lapértesülések szerint már korábban is többször bántalmazta az ország Lópici Gáspárját, aki azonban mindig mentegette a fiát az ilyen esetek után. Május 3-án azonban a 49 éves Péter a gyanú szerint édesanyja, Joli néni előtt bántalmazta kalapáccsal édesapját, aki belehalt a sérülésekbe. Péter először tagadta a vádakat, majd önvédelemre hivatkozott. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították, azóta is a rácsok mögött várja az ítéletet.





Ezeket olvastad már?
Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Meglepő titkokat árult el a Házasság első látásra egyik szereplője

Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás