Ezeket töltsd le, a tanulásban segítenek az alkalmazások!

Elkezdődött az iskola, ami persze nem jelenti azt, hogy csemetéink leteszik a mobiljukat és csak a tankönyveket bújják. Ha már a kezükben van, akkor viszont érdemes letölteni néhány olyan alkalmazást, ami a tanulásban segít nekik. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.



Megosztás
Szerző: Hámori Eszter
Létrehozva: 2020.10.02.
tanulj telefonnal

Jegyzeteléshez – Evernote, Google Keep

A naptár funkciója mellett a legalkalmasabb arra, hogy ha online olvasunk valamit és abból szeretnénk “kijegyzetelni” egy részletet, akkor ezeket elmenthetjük az Evernote alkalmazásban. A Google Keep-et részben ugyanerre használhatjuk, de ezzel megoszthatjuk a jegyzeteket és le is diktálhatjuk, amit szeretnénk leírni.

Fotó: Shutterstock

Memorizáláshoz – Brainscape

Ennek segítségével “flashcard”-okat, azaz olyan kártyákat tölthetünk fel bármilyen témakörben, aminek egyik oldalán a kérdés van, a másikon pedig a definíció vagy a válasz, a megoldás. Ez remek módszer a vizuális beállítottságú tanulók számára.

Fotó: Brainscape

Ismeretek bővítése – Ted Talks, Audible, Khan Academy

Bármi iránt érdeklődik is valaki, itt biztosan talál érdekes előadásokat bármilyen témában. Tanulhatunk séfektől, programozóktól, történészektől vagy akár tévésektől, stylistoktól. Az Audible az az alkalmazás, amelyben a legtöbb hangoskönyv közül válogathatunk. Az első könyv letöltése ingyenes. A Khan Academy ingyenes, és magas színvonalon nyújt oktatást többek között rengeteg videóval és feladatsorral, bármilyen témáról vagy tantárgyról is van szó.

Fotó: Shutterstock

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás