RETRO RÁDIÓ

Üzentek Stögernek, keményebben kell fognia a Fradit





Nincs baj Peter Stögerrel, a Ferencváros vezetőedzőjével, csak fogja szorosabbra a gyeplőt. Legalábbis az egykori Fradi-legenda, Szokolai László ezt tanácsolja a trénernek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.18.
peter stöger Ferencváros

Hiába vezeti a magyar bajnokságot a Ferencváros, a csapat edzője, Peter Stöger nem túl népszerű a szurkolók körében. Egyre többször támadják az osztrák szakembert.

Stöger nem népszerű a szurkolóknál (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Szokolai László jól ismeri Peter Stögert. A Ferencváros egykori kiváló csatára a 80-as évek közepén éppen akkor játszott Ausztriában, amikor Stöger is aktív focistaként tüsténkedett.

– Stöger edzőként sokkal többre vitte, mint focistaként – mondta Szokolai. – Jól döntött a Ferencváros vezetősége, amikor őt szerződtette a futballcsapat mesterének, csak jó lenne, ha szorosabbra fogná a gyeplőt. Szigorúbbnak kéne lennie. Nem ok nélkül hozta őt magyar földre Hajnal Tamás, aki a Borussia Dortmundban is focizott, márpedig Stöger a német együttes szakvezetőjeként jó eredményeket ért el. Nem kéne az Európa-ligában elszenvedett négy vereség miatt a fejét venni, hiszen ahogy mondani szokás, a kalapja még billeg a fogason, azaz igen rövid ideje, mindössze fél éve van itt.

Szokolai szerint Stöger a kívülállóban azt az érzést keltheti, hogy bizonytalan tréner.

– Lehet, hogy ez a látszat, de érti a dolgát, csak tényleg többet kellene fegyelmeznie a játékosait – reagál erre Szokolai. – Amit például Franck Boli megengedett magának, hogy engedély nélkül volt távol a csapattól, az valóban tűrhetetlen. Viszont Stöger hibát követett el azzal, hogy száműzte őt az első csapat keretétől. A nyakába kellett volna vágni egy 2 millió forintos büntetést, és akkor nem esett volna vissza a formája.

Szokolai úgy véli, nem csak Bolival volt probléma a csapatnál.

– Mmaee-val ugyanaz a gond, mint ami a többiekkel – vélte Szokolai. – Túl könnyedre veszik a figurát. Ami Mmaee-t illeti, akad olyan meccse, amikor sziporkázik, máskor 30 perc botladozás után kötelező lecserélni őt. Amúgy biztos vagyok abban, hogy Stöger marad az edző, de a játékosállományban decemberben lesznek változások.





Ezeket olvastad már?
Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás