Elhunyt a magyar lovas sport kiválósága, Jeles Eszter. A mindössze 21 éves zsokélány két hete szenvedett egy szörnyű balesetet Isztambulban, ahol felbukott a lovával. Esztert azonnal kórházba szállították, ahol hősiesen küzdött az életéért, ám végül elvesztette a csatát.

Jeles Eszter
Fotó: Lovarda Magazin

Eszter négyéves kora óta lovagolt, és egy korábbi interjúból kiderült, hogy szinte minden idejét, amit nem az iskolában töltött, azt a lovak mellett élte meg.

A Hippodrom és a Lovarda Magazin megható sorokkal búcsúztatta a 21 éves lányt.

„Jeles Eszti nincs többé. Nem látjuk többet ebben az életben. Feldolgozhatatlanok és kíméletlenül koppanóak ezek a szavak. Tudtuk, éreztük szeptember 5-én, amikor kaptuk a híreket, hogy felbukott lovával Isztambulban: élete legnagyobb harca vár rá a kórházban. Szeptember 18-án elvesztette ezt a csatát. Pedig számos küzdelemben bizonyult a legjobbnak. Alázata, talentuma a legjobbak közé szánta őt a turfon, a Sors viszont nem részesítette ebben a kegyben. Elvágta a fonalát, nem engedte, hogy kiteljesedhessen. Igazságtalan és gonosz döntés mindez, de megfellebbezhetetlen” – olvasható a bejegyzésben.