„Remélem, az Európa-ligában is kitesz magáért” – lenyűgözte a brazil sztár a Fradi-legendát

A brazil Matheus Saldanha parádésan tette le a névjegyét a Ferencváros labdarúgócsapatánál: két gólt szerzett a Budafok elleni 3-0-ra megnyert Magyar Kupa-találkozón.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.09.17.
Módosítva: 2024.09.17.
labdarúgás Matheus Saldanha Szokolai László Ferencváros

Jött, látott, győzött. Becserélése után 30 mágikus percet futballozott, amivel kiejtette az NB II-es Budafokot a labdarúgó Magyar Kupából a Ferencváros brazil csatára, Matheus Saldanha. Tétmeccsen először öltött mezt, és előzetes hírnevéhez méltó módon remekelt a budafoki Promontor utcában.

Matheus Saldanha
Fotó: Molnár Ádám

– Azért nyugtával dicsérjük a napot – figyelmeztet Szokolai László, az FTC egykori klasszis támadója, aki 167 bajnokin 73 gólt szerzett zöld-fehér szerelésben. – Nálam akkor érdemli ki a jelest, ha ebben az idényben rúg 16 gólt, és az Európa Ligában is kitesz magáért.

Szokolai persze nem fukarkodik a dicsérettel, amikor emlékeztet rá: a Partizan Beogradtól érkezett legutóbbi szerb gólkirály brazil az első gólja előtt a jobb szélen tájfun módjára viharzott el, majd spiccel éles szögből az ellenkező, jobb alsó sarokba lőtt. A második esetben, Abu Fani találata előtt elmésen passzolt, a harmadik gólnál példás labdaátvételét követően küldte a labdát a hazai hálóba. Szokolai annak különösképpen örül, hogy Saldanha érkezésével Varga Barnabás, Alekszandar Pesics és Gruber Zsombor közül bőven válogathat támadói között a hosszú ősz előtt Pascal Jansen vezetőedző.

– Az is egy remek ötlet, hogy a Saldanhával egyetemben a 60. percben pályára lépő Adama Traoré ezúttal a bal szélen kapott szerepet – emeli ki Szokolai –, mert beadásai életveszélyesek. Traoréval korábban az volt a gondom, hogy a rendre a jobb oldalon szerepeltetett, úgynevezett „tükörszélső” a bal lábára kevergetett, majd lőtt, holott a középen helyezkedő Varga éppen az ő beadásaiból próbált gólokat szerezni, emiatt aztán gyakran nem működött a játékkapcsolatuk… Ha végleges, a mostani Jansen-húzás valamit helyrebillenthet az FTC-támadások felépítésében.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás