Özvegye még mindig érzi a gyilkos kórban elhunyt legendás edző szeretetét

Angelica már egy hónapja gyászol, de még nem is akarja feldoglozni szeretett férje halálát. Christoph Daum özvegye egyelőre képtelen továbblépni.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.09.26.
Módosítva: 2024.09.26.
Christoph Daum edző gyász özvegy tüdőrák

Több mint egy hónapja veszítette el a tüdőrákkal vívott harcát Christoph Daum. Az augusztus 24-én, 70 évesen elhunyt német futballedző özvegye mésem tért még magához a sokkból, bármennyire is számítania kellett az elkerülhetetlen sorscsapásra.

Christoph Daum 25 évig élt Angelicával
Christoph Daum 25 évig élt Angelicával Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Angelica Camm-Daum a Bunte magazinnak nyilatkozva elmondta: még el sem kezdte feldolgozni magában férje elvesztését.

– Hihetetlenül szomorú vagyok. Majd ha megnyugszom, akkor tudom egyáltalán elkezdeni, hogy mindezt feldolgozzam magamban. Egyelőre nem is akarom, érzelmi hullámvasúton vagyok, még időre van szükségem. Christoph sosem panaszkodott, én sem akarok. Együtt sírtunk és együtt nevettünk, a legkeserűbb időszakokban is, amikor elhagyta az ereje. A férjem nem akarta, hogy beledermedjünk a gyászba és szenvedésbe süllyedjünk. 

Mindenhol érzem a szeretetét

– idézte a Bild a legendás tréner gyászoló özvegyét.

Daum 2022 őszén tudta meg, hogy gyilkos kór támadta meg a tüdejét. Egy időre visszavonult a nyilvánosságtól, hogy megvívja élete legnehezebb meccsét. Kisvártatva mégis interjúkat adott, talkshowkban szerepelt, nyíltan beszélt a küzdelméről.

– Rossz testet választott a rák – emlegette elszántan.

Daum a szerettei körében hunyt el

A súlyos betegség mégis legyőzte Christoph Daumot, aki majdnem 17 évig élt boldog házasságban második feleségével. A musical-énekesnővel előtte is 8 évig együtt éltek; Angelica 2001-ben fiút, 2005-ben lányt szült (Daum első frigyéből, Ursulától is születtek gyermekei, első fia 1986-ban, lánya 1989-ben). A 2007-es esküvőt játékos- és edzői karrierje legfőbb helyszínén, az 1. FC Köln stadionjának kezdőkörében tartották.

– Az egyik fociőrült azt akarja, hogy a felezővonalnál temessék el – mi ott házasodtunk össze, mert a labdarúgás és ez a stadion a életünk középpontja – mondta akkor Daum, akinek most a búcsúztatását is kedvenc pályáján tartották.

Christoph Daum özvegye elmondta: a szerelmük csak még inkább elmélyült férje halálos betegségének időszakában. Hasonló volt a helyzet a családjukon belüli szeretettel is, a végén minden szerette az edző halálos ágya köré gyűlt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás