Kiakadtak a Fradi-focista fotóján – külföldön balhéznak miatta

A Ferencváros hátvédje sérültet jelentett, ami miatt lemaradt a válogatottja összecsapásairól. Ecuadorban azonban döbbenten figyelték, hogy Cristian Ramírez valójában edzésben volt a Fradinál, a Balatonfüred elleni barátságos találkozón pedig a kezdőben találta magát.



Megosztás
Szerző: HC
Létrehozva: 2024.09.12.
Módosítva: 2024.09.12.
Cristian Ramírez válogatott Fradi sérülés Ecuador

Cristian Ramírez alapembernek számít a Ferencvárosnál, amióta Pascal Jansen a klub vezetőedzője.  A balhátvéd az első kilenc tétmérkőzésen egyaránt a pályán volt, a Borac Banja Luka elleni Európa-liga-selejtező visszavágóján azonban megsérült, azon a hétvégén a Nyíregyháza ellen már a keretben sem szerepelt. Ramírez hosszú évek után az ecuadori válogatott keretébe is meghívót kapott, ő azonban bokaszalaghúzódás miatt visszamondta a szereplést. Aztán egyszer csak kezdő volt a Fradiban.

Cristian Ramírez
Cristian Ramírez miatt háborognak Ecuadorban – Fotó: Polyák Attila

Miközben az ecuadori válogatott Brazília ellen játszott világbajnoki selejtezőt (amit 1-0-ra elveszített), Ramírez a Fradiban az első perctől kezdve a pályán volt a Balatonfüred elleni felkészülési mérkőzésen, a 30 éves futballista ráadásul csapatkapitány volt a 2-0-ra megnyert összecsapáson. Ezen a héten többek között egy edzésfotót posztolt az Instagramjára, amíg Ecuador a Peru elleni összecsapására készült.

Nagy a felháborodás Cristian Ramírez miatt

Az ecuadori sajtó és a szurkolók nagyon kivannak a balhátvédre. Az ecuadori lapok emlékeztetnek rá, hogy a „Szuperegér” (El Super Ratón) egyszer már lemondta a válogatottságot és nagy meglepetést keltett, hogy augusztusban a frissen kinevezett szövetségi kapitány, Sebastián Beccacece meghívta a játékost. A Bolavip megemlíti azt is: nem ez az első eset, hogy Ramírez sérültet jelent, majd pályára lép klubcsapatában, írja az Üllői129.

Ramírez 2013 novemberében debütált az ecuadori nemzeti csapatban, eddig összesen 21 alkalommal húzta magára a címere mezt. Utoljára 2019 nyarán, a Copa Américán játszott, öt éve már nem volt tagja az együttesnek. Pechére az ő posztján játszik Pervis Estupiñán, aki a Premier League-ben szereplő Brighton meghatározó játékosa, akár ez is közrejátszhatott abban, hogy a balhátvéd nem utazott vissza a hazájába.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás