Másodperceken múlt a kézisek csodája, a magyar lányokat siratja az ország

Kevésen múlt a bombameglepetés a női kézilabda-tornán a 2024-es olimpián. A magyar női kézilabdaválogatott hosszabbításban kapott ki Svédországtól.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2024.08.06.
Módosítva: 2024.08.06.
magyar válogatott Olimpia 2024 párizsi olimpia 2024 kézilabda

Hosszabbításban veszítette el a negyeddöntőt a magyar női kézilabda-válogatott a 2024-es olimpián. Csapatunk a svédek ellen harcolt Lille-ben, s nagyon közel állt a továbbjutáshoz és az elődöntőhöz.

KUCZORA Csenge
Óriási harc, remek játék, elmaradt a csoda Fotó: Illyés Tibor

Sokan a svédeket tartották a párharc esélyesének, s ennek megfelelően az első félidőben négy góllal is vezettek a skandinávok. A második félidőben kiegyenlítettünk, s többször is nálunk volt az előny. Sőt, a magyar válogatott 5 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egy góllal vezetett, azonban a svédek egyenlíteni tudtak, így 29-29-ről kezdődhetett a hosszabbítás. A ráadást a svédek bírták jobban, s nyertek 36-32-re.

Ki lehet jelenteni,a magyar válogatott a legjobb játékát nyújtotta az olimpián, sajnos ez csak a hosszabbításhoz volt elég.

Nem az utolsó öt másodpercről kell beszélni. Tudtuk, hogy nehéz lesz, sok mindent megoldottunk, sajnos a vége nem jössz össze

- mondta a meccs után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

 A magyar válogatott számára véget ért az olimpia. Hogy a hatodik, vagy hetedik helyen zár-e, az az utolsó negyeddöntő, a norvég-brazil találkozó kimenetelétől függ. Legutóbb, Tokióban hetedik lett a nemzeti csapat.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás