Tüdőgyulladás gyötörte a gólkirályt, Pakson kezdődik a magyar kupaidény

Remek fegyvertény: a Paks futballcsapata utolsó felkészülési mérkőzésén 3-1-re verte a 24-szeres bajnok, 27-szeres Osztrák Kupa-győztes Austria Wient.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.07.10.
labdarúgás Vécsei Bálint Európa liga selejtező paks

A paksi kiválóság, Vécsei Bálint a Metropolnak elárulta, megtévesztő lehet az Austria Wien elleni sikerük, hiszen a magyar csapat előrébb jár a felkészülésben. Csütörtökön már az Európa Liga selejtezőjében lesz jelenése. Az előző idényben bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes Tolna vármegyeiek a magyar csapatok közül elsőként kezdik meg szereplésüket a nemzetközi porondon.

Vécsei Bálint
Vécsei Bálint / Fotó: Dömötör Csaba

- Tudni kell, a felkészülésben mi előrébb járunk, hiszen csütörtökön idehaza a román Corvinul Hunedoarával találkozunk az Európa Liga első selejtező körében – magyarázza Vécsei. – Egyébként szép gólokat rúgtunk az Austriának.

Ami a román B-ligás riválist illeti, az egykori Fradi-középpályás elárulja, kellő mennyiségű videófelvételt láttak ellenfelükről.

A letámadást kedvelik, a megszerzett labdával igyekeznek gyorsan az ellenfél  kapuja elé érkezni. Jelentős játékosmozgás volt Hunyadváron, nyolc-tíz új játékost szerződtettek.

A szlovéniai táborról lemaradt, így az Austria elleni találkozón sem játszott a betegeskedő Hahn János.

- Vírus döntött le a lábamról, tüdőgyulladással bajlódtam, de már jobban vagyok, viszont csütörtökön aligha játszhatok a Corvinul ellen – jegyzi meg Hahn, aki a 2020-2021-es NB I-es kiírás gólkirálya (22) volt.

A jeles törökverő Hunyadi János egykori lakhelyének, a festői hunyadvári vár környékéről érkező együttes jegyzett játékosa az ukrán kapus, Danilo Kuchar, továbbá a brazil középső védő Rafael Garutti mellett a holland középpályás Desley Ubbink számít átlagon felüli tudású labdarúgónak. 

- Számunkra ismeretlen volt a Corvinul, de volt időnk lépéseket tenni, hogy képbe kerüljünk az ellenfelet illetően. Láttuk a tavalyi mérkőzéseit is, igaz, ennek sok értelme nem volt, mert a nyáron nyolc-tíz új játékost vittek a klubhoz. Inkább az edzőmeccsekre és a múlt csütörtöki Román Szuperkupa-döntőre fókuszáltunk. Sikerült feltérképeznünk a csapatot, képben vagyunk. Ami a játékerőt, a játékfelfogást illeti, nagyjából két egyforma csapat fog találkozni. Két mérkőzésen fog eldőlni a továbbjutás, tehát nem a csütörtöki találkozón. Ehhez mi nem vagyunk hozzászokva, hiszen a Magyar Kupában is csak egy meccs dönt. Nem szabad félvállról vennünk az ellenfelet, de nyerni szeretnénk hazai pályán - idézte Bognár György vezetőedzőt a Magyar Nemzet.

Európa-liga, 1. selejtezőkör

19.00: Paks-Corvinul Hunedoara (tv: M4 Sport)

A visszavágót július 18-án játsszák.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás