„Csak nevettem" – Hamilton reagált az ütközésére Verstappennel

Véget ért a Forma–1-es Magyar Nagydíj.



Megosztás
Szerző: CHI
Létrehozva: 2024.07.21.
Módosítva: 2024.07.21.
magyar nagydíj Lewis Hamilton Max Verstappen

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma–1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában. A 23 éves pilóta mögött csapattársa, a brit Lando Norris ért célba másodikként, így a McLaren a 2021-es Olasz Nagydíj óta először aratott kettős győzelmet az F1-ben. A harmadik helyen a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton zárt a Mercedesszel, neki ez a 200. dobogós helyezése a Forma–1-ben.

Lewis Hamilton
Fotó: Metropol/Szabolcs László

Öt körrel a vége előtt Verstappen a harmadik helyezett Hamiltont támadta, a célegyenes végén a holland előzni próbált, elment a brit mellett, de a bal hátsó kereke ütközött Hamilton jobb első kerekével, kicsúszott, és csak az ötödik helyre tért vissza.

Annyira nem voltam ideges, amikor Verstappennel csatáztam, csak nevettem. Nem tudtam volna mit csinálni, mert annyival gyorsabb volt, később fékezett mint én, elfékezte, továbbcsúszott, én elfordultam, ez versenybaleset volt” – reagált az esetre Hamilton. – Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, fantasztikusak voltak. Gratulálok a McLarennek, első családom volt, jó az élen látni. Jó munkát végeztünk, nem volt meg a tempónk, de ki tudtunk tartani a végén, izgalmas volt. Erről szól a verseny, örülünk a pontoknak. Gratulálok Oscarnak a győzelemhez.”

A vb a jövő hétvégén folytatódik a Belga Nagydíjjal Spa-Francorchampsban.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás