Puskás játékosa lehet Southgate utódja az angol válogatottnál

Puskás Ferenc egykori ausztráliai labdarúgója, Ange Postecoglou neve felmerült az angol labdarúgó-válogatottnál. Ő lehet Gareth Southgate utódja.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.07.19.
labdarúgás Anglia Puskás Ferenc szövetségi kapitány

Miután kedden az Eb-ezüstérmes angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate hivatalosan is beadta a felmondását, javában keresik az utódját. A Tottenham Hotspur vezetőedzője, Ange Postecoglou neve is szerepel azon jelöltek listáján, akikkel az Angol Labdarúgó-szövetség, az FA tárgyalni kíván – írja a Daily Mail. 

Ange Postecoglou
Ange Postecoglou is jelölt az angoloknál – Fotó: AFP

Az 58 éves görögországi születésű ausztrál tréner a legutóbbi idényben csatlakozott a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspurhoz, miután előtte remek sikereket ért el a skót Celtickel. Játékosként 1984 és 1993 között a South Melbourne Hellasban futballozott, amelyet edzőként 1989-től két éven át Puskás Ferenc irányított. Postecoglou a mai napig emlegeti a magyar Aranycsapat legendáját. Sőt, a későbbiek során edzői metódusai közé építette Puskás támadó szellemű futballfilozófiáját, a 4-4-2-es taktikai hadrendet, amelyben két szélsővel rohamozott. Azt is elárulta, hogy annak idején Melbourne-ben egy rozoga Datsun 200-assal fuvarozta Puskást, és a kocsiban a leggyakrabban a futballról beszélgettek.

S mivel a Spurs előkészületi találkozón 5-1-re verte a skót Hearts együttesét, a BBC Scotland munkatársa frissiben rákérdezett Postecoglounál: mit szólna az angol válogatott kispadjához?

– A Tottenham menedzsere vagyok – hangzott a velős, de kitérő válasz. Mellette több jelöltről esik szó, így Pep Guardiola, Eddie Howe, Mauricio Pochettino, Jürgen Klopp, Graham Potter és Thomas Tuchel nevét emlegetik az angol nemzeti együttes kapcsán.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás