Hihetetlen, Ronaldo szinte könyörgött a magyaroknak a 2016-os Eb-n

Ritkán látni futballpályán akkora gólt, amekkorát Priskin Tamás szerzett 2015 őszén. Az a szépségdíjas találat hozzásegítette futballválogatottunkat a 2016-os, franciaországi Eb-hez.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2024.06.08.
kontinensbajnokság 2016 Priskin foci Eb 2016

2015 őszén feledhetetlen két meccsen jutott ki a magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os Eb-re, az esélyesebb norvégokat idegenben 1-0-ra, itthon 2-1-re győzte kemény csatában. Idehaza, a Groupama Arénában Priskin Tamás bombalövése is kellett a csodához: a 14. percben a baloldalon zúdult előre, egy csellel összebogozott két védőt, majd jobbal a hosszú felső sarokba lőtt.

Szereztem pár találatot pályafutásom során, de ez valóban az élre kívánkozik. Az álmok beteljesüléséhez persze kellett Kleinheisler Lacinak az oslói,  az első összecsapáson lőtt gólja, ami kísértetiesen hasonlított az enyémre, csak ő jobbról vágta a labdát a skandináv kapuba

– nyilatkozza a Metropolnak Priskin.

Priskin gólöröme Norvéfia ellen Fotó: Földi D. Attila

A franciaországi Eb-n Priskin részvétele kérdéses volt, tudniillik a torna előtt térdsérülést szenvedett. Máig hálát ad MLSZ egészségügyi stábjának, mert tagjai játékra alkalmas állapotba hozták. A franciaországi finálé első két csoportmeccsén szerepet kapott, mi több, az osztrákokkal szembeni 2-0 során ő adta a gólpasszt Stieber Zoltánnak.

- Az a 3 pont kellő önbizalmat kölcsönzött. Igaz, a második összecsapáson Izland ellen sokáig vesztésre álltunk, mígnem egy öngóllal a 88. percben egyenlítettünk. A szigetországiak tizenkét emberrel futballoztak, tudniillik a játékvezető az első félidőben olyan 11-est ítélt ellenünk, aminek köze nem volt a büntetőhöz... – folytatja Priskin, aki a portugálokkal szembeni harmadik csoportmeccset a kispadról nézte. Cristiano Ronaldóék nehezen hozták a 3-3-s döntetlent, Magyarország viszont a csoportfázist veretlenül zárta! Ronaldo meg is jegyezte a gyepen Németh Krisztiánnak: fölösleges strapálni magukat, mert az iksz mindkét válogatottnak tökéletes a továbbjutáshoz.

- Ha Elek Ákos nem a kapufát találja el, úgy a portugálok kiesnek, így viszont a legjobb csoportharmadikok sorában folytatták, és aranyérmet szereztek. Nekünk a belgák ellen nem volt esélyünk a 2016. június 16-ikán játszott nyolcaddöntőben, kikaptunk 4-0-ra.

Priskin a németországi tornára utazó együttesünket fantasztikusnak nevezi, úgy érzi, bárki ellen van esélye a győzelemre.

Mentem volna én is az első mérkőzésünket megnézni, de június 22-én a magyar öregfiúk válogatottjával Szlovákiában játszunk 

– teszi hozzá a 37 éves támadó, aki arra különösen büszke, hogy - lévén komárnói születésű - labdarúgó kontinensbajnokságon ő volt az első felvidéki magyar játékos. 

Az A-csoport menetrendje

JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás