„Éppen otthon voltam a feleségemmel..." – Így készülnek a svájciak a magyarok ellen

Első Eb-ellenfelünk, a svájciak szövetségi kapitánya, Murat Yakin emlékezetes helytállást tippel az idei németországi viadalon.



Megosztás
Szerző: (s)
Létrehozva: 2024.06.10.
labdarúgás svájc foci Eb 2024 murat yakin

Murat Yakin 1994 és 2004 között Svájc egyik legkiemelkedőbb tudású válogatott futballistájának számított, az utóbb említett évben kontinensbajnokságon szerepelt, húsz év elteltével pedig német földön szövetségi kapitányként dirigál. A 2022-es katari vb-n a kieséses fázisba juttatta Svájcot, és mint ígéri, ezúttal sem adják alább.

Murat Yakin
Murat Yakin három éve vezeti a svájci válogatottat Fotó: AFP

- Sose számítottam arra, hogy felkérnek szövetségi kapitánynak – említi az uefa.com-nak. - A másodosztályú Schaffhausenben dolgoztam, ahol volt egy nagyon különleges projektem. A svájci szövetség 2021-ben új edzőt keresett, éppen otthon voltam a feleségemmel, amikor felhívott a sportigazgató. Kezdetben nem is tudtam mit kezdeni az ajánlattal. Aztán persze igent mondtam.

A mostani utánpótlásképzés szisztémájáról megállapítja, tág teret adnak a fiatalabb játékosoknak, ugyanis Svájcban nincs olyan nyomasztó elvárás, mint az európai csúcsligákban, ezért a 17-18 évesek válogatottba beillesztésével nem kapkodnak. Jelenlegi Eb-keretében Zeki Amdounit nevezi kiemelkedő talentumnak, ugyanis a Burnley 23 éves támadója csodálatos lendülettel vezeti a labdát.

Látni rajta, hogy nagyon szeret futballozni, stílusa egy kicsit a grundfocira emlékeztet. Éhes a gólokra, de nem visz semmit túlzásba, a csapat érdekeit tartja szem előtt

 – jellemez Yakin. - A németországi Eb-szereplésünkkel kapcsolatos elvárások természetesen magasak, de mivel a legjobb játékosaink topligákban szerepelnek, megtesszük, amit tudunk – jegyzi meg Yakin, akinek csapata szombaton, az utolsó felkészülési mérkőzésén, 1-1-re zárt Ausztriával.

Az A-CSOPORT MENETRENDJE 

JÚNIUS 14., PÉNTEK

21.00, München: Németország–Skócia

JÚNIUS 15., SZOMBAT

15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc

JÚNIUS 19., SZERDA

18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG

21.00, Köln: Skócia–Svájc

JÚNIUS 23., VASÁRNAP

21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG

21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás