„Vízválasztó lesz” – Óriási lehetőség előtt áll Marco Rossi svájci kémje

Bolla Bandegúz megtörné végre a jeget az Európa-bajnokságon. A magyar válogatott svájci "kéme" duplán fontos napok előtt áll.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.06.06.
Bolla Bendegúz válogatott svájc foci Eb 2024 Marco Rossi

Sorsfordító napok előtt áll Bolla Bendegúz: a Wolverhamptonnál lejárt szerződése miatt új klubot kell találnia, miközben a magyar labdarúgó-válogatott tagjaként javában készül első bevetésére az Európa-bajnokságon. Marco Rossi csapata jövő szombaton (15.00, Köln, tv: M4 Sport) éppen Svájc ellen kezdi a szereplését, ami a 24 éves focista számára kapóra jöhet, hogy bizonyítson és eladja magát.

Bolla Bendegúz a vasárnapi kupadöntője miatt Írországban még nem játszhatott, de már bevethető a válogatottban
Bolla Bendegúz a vasárnapi kupadöntője miatt Írországban még nem játszhatott, de már bevethető a válogatottban         Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Az angolok az utóbbi három szezonban előbb a Grasshoppersnek (2021-23), majd a Servette-nek (2023/24) adták kölcsön Bollát.

– Számomra ez volt a helyes út. A magyar bajnokság színvonala egyértelműen alacsonyabb a svájcinál – magyarázta mindezt az NB I-ben legutóbb a Fehérvárnál szerepelt játékos az SDA svájci hírügynökségnek.

A Servette erősségeként – szezonbeli 45 tétmeccsén 5-5 gólja és gólpassza volt – vasárnap nyert Svájci Kupát, mielőtt csatlakozott volna a magyar válogatotthoz. 

A jobb oldali középpályás 16-szor játszott már a Rossi-csapatban, de az előző (2021-es), részben Budapesten rendezett Eb-n csak a kispadig jutott. Most nyilván nagyon készül, hátha éppen Svájc ellen mutatkozhat be a kontinenstornán.

– Nagyon várom már a párharcot. Vízválasztó lehet a mérkőzés az egész tornára – utalt Bolla arra, hogy mindkét, hasonló játékerejűnek mondott csapatnak megalapozhatja az Eb-szereplését (értsd: a nyolcaddöntőbe jutását), ha győzelemmel kezd.

A svájciak tavaly nyártól gyenge sorozatot produkáltak, 8 meccsükből csak egyet nyertek meg, igaz, ugyanennyiszer is kaptak ki. Márciusban ellenben már nyertek Írországban az addig 14-es veretlenségi szériát építő magyarok kedden éppen ott botlottak –, legutóbb pedig 4-0-ra kiütötték Észtországot. Ráadásul Svájc a legutóbbi három alkalommal legyőzte a mieinket, a 2016/17-es vb-selejtezőkön például Budapesten 3-2-re, majd Bázelben 5-2-re. Vagyis az előjelek inkább Murat Yakin csapata mellett szólnak, Bolla mégis magabiztosan várja az összecsapást.

– Ma már egészen más a helyzet,mint néhány évvel korábban, amikor nem mindenki örült a válogatott meghívónak. Pár éve már szinte ugyanabban a felállásban játszunk, mindannyian jól ismerjük egymást. Nagy reményekkel megyünk az Eb-re. Marco Rossi megszállottja a részleteknek, az edzések majdnem mindig egészen addig tartanak, amíg az edzőnk nem lesz elégedett. Emellett a videószobában is sok-sok órát eltöltünk elemzéssel – mondta Bolla Bendegúz, aki a torna után jó eséllyel visszatérhet Svájcba légióskodni, de a Nemzeti Sport értesülése szerint az is benne van a pakliban, hogy még az Eb-nyitányunk előtt szerződteti őt az osztrák Rapid Wien.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás