Vészhelyzet a válogatott védelmében; Orbán Willi búcsúzott

Heti top: ezek voltak a Metropol legolvasottabb sportcikkei a héten. Meglepődött a válogatott Eb-keretéből kimaradt védő; Orbán Willi búcsúztatta a visszavonuló vezérszurkolót; Dárdai Pál kitálalt a Hertha-meccs után.



Megosztás
Szerző: LL
Létrehozva: 2024.05.19.
Marco Rossi válogatott Dárdai Pál Orbán Willi sportfogadás

A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott védőinek játékhiánya, az ez alól éppen kivételt jelentő Orbán Willi különleges lipcsei feladata, és Dárdai Pál berlini kipakolása vitte a prímet ezen a héten a sporthíreinkben.

Három védő, három eset: Szalai Attila (balra) nincs játékban, Dárdai Márton "csak" a német másodosztályban - Orbán Willi a legbiztosabb pont
Három Eb-kerettag védő: Szalai Attila (balra) nincs játékban, Dárdai Márton "csak" a német másodosztályban - Orbán Willi a legbiztosabb pont          Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Az alábbiakban csokorba gyűjtöttük a Metropol legtöbb olvasót elért sportcikkét a május 13. és 19. közötti hétről.

Vészhelyzet a válogatottnál, nem érti a kimaradó

Csak kisebb meglepetéseket hozott Marco Rossi keddi Eb-kerethirdetése. Olasz-magyar szövetségi kapitányunk annak árán is ragaszkodott a kipróbált játékosaihoz, hogy a válogatott felkészülésére behívott belső védők közül többen problémákkal küzdenek. Kettejüknek súlyos sérülésből kell felépülniük és formába lendülniük, de a többiek többsége is hiába egészséges, egyáltalán nem vagy csak keveset játszik a klubcsapatában.

Ugyanakkor még a vésztartalékok közül is kimaradt például a tavaly rendszeresen kerettag, ráadásul Svájcban rendszeresen focizó Szalai Gábor. A menedzsere lapunknak nyilatkozott arról, hogy természetesen tiszteletben tartják Rossi döntését – csak éppen nem értik...

A teljes cikket ITT olvashatod el!

*

Orbán Willi búcsúzott a vezérszurkolótól

Különleges feladatot kapott Orbán Willi a német RB Leipzig csapatkapitányaként. A Bundesliga-szezon utolsó hazai meccse után ő búcsúztatta el a lipcsei szurkolótábor utóbbi 12 évének vezérénekesét.

A magyar válogatott védőoszlopa mikrofont ragadva, a mögötte felsorakozott Gulácsi Péterék nevében is megható szavakkal szólt a drukkerekhez, és hívta maga mellé a "nyugdíjba vonuló", népszerű Bastit.

A teljes cikket ITT olvashatod el!

*

Dárdai Pál váratlanul kitálalt a távozásáról

Hetek óta nyílt titok, hogy Dárdai Pál lejáró szerződését nem hosszabbítják meg a Hertha német másodosztályú labdarúgócsapata élén. A berlini klubvezetők valamiért mégis kötik az ebet a karóhoz, és csak azt hajtogatják: majd a szezon végeztével összeülnek megbeszélni a hogyan továbbot, és akkor döntenek az edzőkérdésben is.

A magyar klublegenda azonban megelégelte a találgatást, és az utolsó hazai meccs végén (3-1 a Kaiserslautern ellen, 67 ezer néző előtt!) tiszta vizet öntött a pohárba. Elmondta, hogy harmadszor is átadja a helyét a Hertha kispadján, méghozzá minden rossz érzésől mentesen, és már azt is tudja, elsőként mit csinál majd otthon.

A teljes cikket ITT olvashatod el!

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás